Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

Concentració a la Llagosta de rebuig per la sentència sobre el cas de ‘la Manada’

Desenes de persones s’han concentrat aquesta tarda davant de l’edifici de l’Ajuntament de la Llagosta com a rebuig a la sentència judicial sobre el cas de la Manada. Avui, l’Audiència de Navarra ha condemnat per abús sexual, i no violació, els fets ocorreguts durant els Sanfermines del 2016. La sentència condemna a nou anys de presó i cinc anys més de llibertat vigilada als cinc membres de la Manada. Aquesta sentència ha provocat que diverses entitats i moviments ciutadans hagin convocat concentracions via xarxes socials al llarg de la tarda davant de la porta dels ajuntaments espanyols.

A la Llagosta, desenes de persones s’han concentrat. Entre elles, hi havia representants de l’entitat feminista Veus de Dona, que ha encapçalat la concentració amb una pancarta en la qual es podia llegir No és abús, és violació. “És indignant que hagin posat la paraula abús quan era una nena de 18 anys i els homes la van penetrar per tot arreu en un espai reduït. Pensem que és una violació”, ha remarcat la secretària de Veus de Dona, María Jesús Román. La pancarta s’ha penjat posteriorment al balcó de l’edifici de l’Ajuntament.

A la concentració, també hi havia representants polítics de l’equip de govern i l’oposició de la Llagosta. “Penso que la gent s’ha de mobilitzar i hem de demanar justícia. Si és una violació, és una violació”, ha dit la regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez. En aquest sentit, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha reivindicat el moviment ciutadà, perquè “ara mateix hi ha una ràbia i indignació dins de tots nosaltres i per això hem volgut concentrar-nos. Aquesta condemna tan lleu i tan barata ens ha de fer reflexionar com a societat, alguna cosa s’ha de canviar”, ha dit.

Les mateixes entitats i moviments ciutadans han convocat una altra concentració per a demà divendres davant dels jutjats d’arreu d’Espanya o, com en el cas de la Llagosta, davant de l’edifici de l’Ajuntament, si no hi ha jutjats.

Publicitat

Publicitat

Més notícies