Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

La companyia de teatre TELL compleix deu anys

El grup de teatre TELL ha celebrat el seu desè aniversari. La companyia s’ha transformat en aquests deu anys en un grup format per professionals de l’art dramàtic que manté les seves arrels al nostre municipi. Una quarantena d’actors i actrius han pujat a l’escenari en alguna ocasió amb TELL.

La festa d’aniversari es va celebrar dissabte a la Carpa, espai cultural. L’acte va incloure un vídeo commemoratiu dels deu anys de TELL, l’actuació d’alguns membres del grup i el concert que va realitzar un nombrós grup d’alumnes que han passat per l’escola de teatre de TELL.

TELL va néixer l’any 2008 de la iniciativa d’un grup d’alumnes del taller de teatre de l’Institut Marina. Els joves van voler continuar el seu camí interpretatiu una vegada acabada la seva etapa a ensenyament secundàri.

La companyia es va estrenar l’any 2008 amb l’obra El burdel de París. Li van seguir En la cumbre, el musical (2009), ¡Hoy te toca a ti! (2009), Dos mundos (2010), A golpes con la vida (2010), Boulevard of broken dreams (2011), RENT, no hay más que hoy (2012), Sant Jordi, la llegenda (2012), Sólo se vive una vez (2012) i una nova adaptació d’El burdel de París (2014).

El darrer muntatge que va comptar amb la intervenció de la companyia teatral llagostenca va ser al febrer passat, amb el musical In the Heights, que va anar a càrrec de l’alumnat de la Carpa, espai cultural, i de l’Escola de dansa La Room de la nostra localitat.

TELL va començar a organitzar casals teatrals per a infants l’estiu del 2009. A partir d’aquí van néixer altres projectes, com l’escola de teatre, TELL júnior o el grup JUMP (Junts Mares i Pares), que ja funciona amb personalitat pròpia.

Durant tot aquest temps, TELL també ha organitzar altres activitats, com el Passatge del Terror, concursos de cant o intervencions en jornades com el Dia Internacional contra la violència vers les dones, Sant Jordi o la Castanyada.

Alguns dels actors i actrius que han passat per TELL o que continuen a la companyia també desenvolupen la seva carrera artística fora. El cor Amarcord, que va ser finalista a la darrera edició del programa de TV3 Oh Happy Day, Lazzi Comici i BoBombín Teatro són alguns dels noms de l’escena que compten amb membres que formen part de la història de TELL.

Hores d’ara el nombre de persones que formen part de la companyia TELL van variant segons l’espectacle. Fa uns dies, van iniciar un nou projecte. Jaime Calvet, Carlos López i Jordi Tienza han començat els assajos del proper espectacle de TELL.

Publicitat

Publicitat

Més notícies