Dijous, 22 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

Es commemora el Dia Internacional de les Dones amb el desè aniversari del CIRD

L’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que s’escau demà 8 de març, s’ha celebrat avui a Can Pelegrí. La commemoració de la jornada s’ha fet coincidir a la Llagosta amb el desè aniversari del Centre d’Informació i Recerca per a Dones (CIRD), que està situat a l’Espai d’Igualtat de Can Pelegrí.

L’acte ha començat a la planta baixa de Can Pelegrí amb una benvinguda amb te i pastissets, gentilesa de l’Associació Attadamon, de recent creació a la nostra localitat. Posteriorment, a les set de la tarda, ha començat l’acte institucional a la sala polivalent de Can Pelegrí amb una explicació de les polítiques d’igualtat a la Llagosta, fent referència als 10 anys del CIRD, i amb la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, a càrrec de la regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez. “Hem de celebrar el desè aniversari del CIRD i posar en valor tot el que s’ha fet per arribar fins aquí”, ha explicat la regidora d’Igualtat, que ha remarcat la feina dels exalcaldes José Luis López i Antonio Rísquez i les exregidores d’Igualtat Leonor Sabaté i Virginia Jiménez. A més, la regidora ha demanat per a aquest 8 de març “sortir al carrer per seguir demanant la igualtat entre homes i dones”.

Durant l’acte, Conchi Jiménez ha explicat que avui s’ha aprovat per Junta de Govern Local una nova ampliació horària del servei d’atenció psicològica del CIRD, que passa de prestar 24 a 32 hores mensuals. El CIRD atén casos de violència de gènere, qualsevol cas de discriminació, desigualtats laborals o temes més personals. En aquest sentit, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha reivindicat l’ampliació del servei mensual del CIRD “perquè era una necessitat i, si cal, farem els esforços que necessitem”. A l’acte, també hi havia la cap de l’àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament, Carmen Carreras, i la cap de secció de Polítiques municipals i Oficina de les Dones LGTBI de la Diputació de Barcelona, Chelo Carmona.

Després de la lectura del manifest, tres dones del Taller de poesia de la Biblioteca van llegir un poema i s’ha presentat un nou concurs literari sobre la dona, que compta amb la col·laboració del col·lectiu d’autors i autores de la Llagosta, Resistència Literària. L’acte institucional ha acabat amb una peça musical de l’Escola Municipal de Música.

Publicitat

Publicitat

Més notícies