Dilluns, 27 març 2023
17.5 C
La Llagosta

Avui es fa l’acte central del Dia Internacional de les Dones a la Llagosta

Aquesta tarda se celebrarà a Can Pelegrí l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La commemoració de la jornada es fa coincidir aquest any amb el desè aniversari del Centre d’Informació i Recerca per a Dones (CIRD), situat a l’Espai d’Igualtat de Can Pelegrí. L’acte començarà a les 18.30 h.

La commemoració s’iniciarà amb una benvinguda amb te i pastissets. Tot seguit, es procedirà a la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, a càrrec de la regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez, que també farà referència a la tasca que es realitza a través del CIRD. Jiménez ha explicat que “l’Ajuntament fa una aposta ferma en polítiques d’igualtat” i ha avançat que avui s’aprova per Junta de Govern Local una nova ampliació horària del servei d’atenció psicològica del CIRD, “l’any passat es va passar de setze hores mensuals a 24 i aquest 2018 es prestaran 32 hores mensuals”. La regidora d’Igualtat ha recordat que “el CIRD no atén només casos de violència de gènere, sinó qualsevol cas de discriminació, com desigualtats laborals, o temes més personals que es puguin treballar en el grup de suport i creixement personal que es va posar en marxa l’any passat”.

Després de la lectura del manifest, el professorat i alumnes de l’Escola Municipal de Música interpretaran algunes peces. Tres dones del Taller de poesia de la Biblioteca participaran en l’acte amb la lectura d’un poema. També es presentarà un nou concurs literari sobre la dona, que compta amb la col·laboració del col·lectiu d’autors i autores de la Llagosta Resistència Literària.

Avui també es desenvolupen dues activitats més. A les 16 h, es realitzarà una sessió de videofòrum organitzada per la Biblioteca. La pel·lícula escollida per al debat és Antònia, de la directora neerlandesa Marleen Gorris, qui qualifica el film com a un conte de fades feminista.

L’altra activitat, que ha tingut lloc aquest matí, ha estat la primera sessió oberta i gratuïta del taller Moviment conscient, organitzat per Veus de Dona. El taller es desenvoluparà tots els dimecres del mes de març d’11 a 12 h a Can Pelegrí.

Publicitat

Publicitat

Més notícies