Dimarts, 21 març 2023
17.9 C
La Llagosta

En marxa la programació per celebrar el Dia Internacional de les Dones

La commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, fa enguany una especial incidència en la conscienciació ciutadana i en el reconeixement a la lluita de moltes dones que han lluitat i lluiten pels seus drets. A més, aquest any se celebra el 10è aniversari del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD), situat a l’Espai d’Igualtat, a la segona planta de Can Pelegrí.

L’acte central de la programació del Dia Internacional de les Dones es farà enguany el 7 de març, ja que aquest dia farà 10 anys de la posada en marxa del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD). A partir de les 18.30 h, Can Pelegrí serà l’escenari de tot un seguit de propostes.

El dia 8 de març, s’han programat dues activitats, que podrien resultar afectades per la jornada de vaga convocada per diversos sindicats. El Centre de Formació d’Adults farà la projecció de la pel·lícula Big Eyes. Can Pelegrí, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha preparat una xerrada amb l’editora Maria Bohigas, que parlarà sobre Aurora Bertrana. Aquesta activitat complementa l’exposició que es podrà veure fins al 15 de març a Can Pelegrí.

Abans del dia 8, es realitzaran altres activitats. Avui, dia 1 de març, el CIRD organitza un taller de recursos i eines de creixement personal per a dones. El diumenge 4 de març, tindrà lloc la passejada Mai ca­mi­na­ràs sola, organitzada per Veus de Dona. El recorregut, de 12 quilòmetres, es farà pel Pla de Reixac. El dia 7, la Biblioteca organitza un videofòrum so­bre la pel·lícula Antonia, de Mar­leen Gorris.

El Sopar de les dones se celebrarà el 10 de març al Centre Cultural, organitzat per Veus de Dona. L’acte servirà per celebrar el 10è aniversari de l’entitat. Al llarg de tot el mes, Veus de Dona oferirà tot un seguit de tallers gratuïts a Can Pelegrí. El Club de lectura de la Biblio­teca del dia 14 es dedicarà al llibre Pan de limón con semillas de amapola. El 15, es veurà al Casal d’Avis un documental sobre les dones de la generació del 27. El 21 de març, el taller de poesia de la Biblioteca farà un recital a Ràdio la Llagosta amb motiu del Dia Mundial de la Poesia. El CIRD ha programat per al dia 22 un taller de recursos i eines de creixement personal per a dones.

El Joventut Handbol se suma a la programació amb un partit de promoció de l’equip màster i entrenaments oberts a noies de P-5 a 6è de Primària del 5 al 16 de març.

El CIRD arriba enguany als 10 anys. Situat a l’Espai d’Igualtat de Can Pelegrí, al llarg d’aquest temps, s’ha convertit en un referent per a les dones de la Llagosta. El CIRD ofereix informació i atenció personalitzada, assessorament jurídic, suport piscològic, grups terapèutics, atenció a la diversitat sexual,… L’Espai d’Igualtat és una aposta municipal per atendre les necessitats de les dones i oferir un suport professional sempre que sigui necessari. A més, les dones poden trobar en un mateix espai l’atenció requerida. El CIRD també funciona com a observatori de gènere, promovent activitats que treballin per a la igualtat, donant suport tècnic en matèria de gènere o facilitant la creació de xarxes entre les dones per potenciar el moviment i el teixit associatiu.

Publicitat

Publicitat

Més notícies