Diumenge, 29 gener 2023
4.9 C
La Llagosta

A la Llagosta es van recollir l’any passat 29 tones de roba usada

L’organització Humana Fundación Pueblo para Pueblo va recollir durant el 2017 més de 29 tones de roba a la Llagosta. Concretament, durant l’any passat, es van dipositar als contenidors que aquesta entitat té a la nostra localitat 29.392 quilos de tèxtil usat, una mica menys que al 2016, quan es van arribar als 29.596 quilos.

La roba procedeix dels deu contenidors que Humana té instal·lats a la Llagosta, on es diposita roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. L’objectiu de la Fundació que gestiona aquest servei és que la recollida selectiva de roba usada i la seva preparació per a la reutilització es consolidin com a part de la gestió de residus.

Àgata Soler-Roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, considera que “cada vegada hi ha més interès per part de la ciutadania i de les administracions per reduir la quantitat de residus i allargar la vida de la roba que està en bon estat”. Les més de 29 tones recollides el 2017 representen un estalvi de 93 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Redueixen els residus en els dipòsits controlats i en les plantes incineradores, així com l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Cada quilo de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea.

Publicitat

Publicitat

Més notícies