Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

Famílies, professores, veïns i veïnes celebren els 10 anys de l’Escola Bressol Cucutras

L’Escola Bressol Municipal Cucutras de la Llagosta ha celebrat aquest matí el seu 10è aniversari. Pares, mares, nens, nenes, professores i un bon nombre de veïns i veïnes de la Llagosta han participat a la festa que ha tingut lloc al carrer de l’Estació, al davant de l’escola.

La celebració ha començat amb la benvinguda de la regidora d’Educació, Mireia Egea, i la directora de l’EBM Cucutras, Mónica de Dios, que han estat acompanyades de l’equip d’educadores del centre. Egea ha destacat que l’escola bressol “ha donat resposta a una demanda que teníem des de fa molts anys. És un servei de qualitat, que les famílies valoren molt i, per tant, ens sentim molt orgullosos i contents d’aquest equipament”. Egea ha recordat que el servei està obert també a les famílies que no són usuàries de l’escola amb l’Espai familiar que funciona els dilluns, dimecres i divendres.

D’altra banda, per a l’actual directora de Cucutras aquests deu anys suposen un triomf “perquè les mares i els pares confien en l’equip del centre, crec que es fa una bona feina”. Mónica de Dios ha comentat els canvis que ha experimentat l’escola i que actualment “és una escola més oberta, on pares i mares estan convidats a berenar, a participar a les activitats, entrar i sortir a les aules,…”.

A l’acte també va assistir Jordi Jiménez, alcalde accidental de la Llagosta. Per a Jiménez, l’Escola Bressol Municipal “està cobrint un servei que s’ha desmostrat molt necessari per a la nostra població, prova d’això és que el centre té totes les places cobertes”. A més, l’alcalde accidental confia que l’EBM Cucutras “continuï donant un bon servei durant molts mes anys, aquesta va ser una aposta de l’equip de govern socialista de fa deu anys, que va entendre la importància de l’educació dels més petits”.

El projecte de la primera guarderia pública de la nostra localitat va sorgir al si del govern liderat per aleshores alcalde, el socialista Antonio Rísquez, i amb Raúl Valero com a regidor d’Educació. El govern municipal del PSC va apostar per la creació d’aquest centre educatiu i va fer nombroses gestions amb la Diputació i la Generalitat que van culminar amb l’aprovació d’una sèrie de subvencions per redactar el projecte i fer posteriorment l’obra.

L’empresa Drace Construcciones Especiales i Dragados va ser l’encarregada de la redacció del projecte i de l’execució de les obres per un pressupost global de 883.500 euros. La Generalitat va aportar 830.000 euros. La Diputació de Barcelona va col·laborar anteriorment amb l’Ajuntament amb la redacció de l’estudi de viabilitat de la guarderia.

Cucutras va obrir les seves portes el 8 de gener de 2008. Un total de 91 infants de 0 a 3 anys distribuïts en set aules van ser els primers usuaris d’aquest servei educatiu municipal.

Al llarg d’aquest matí s’han fet tallers de maquillatge i de xapes, un esmorzar amb xocolatada i les actuacions del grup infantil La Broma i d’un espectacle de circ. A més, durant tot el matí s’ha pogut visitar l’Escola Bressol Municipal Cucutras.

Publicitat

Publicitat

Més notícies