Dimarts, 21 març 2023
17.9 C
La Llagosta

L’Institut Marina participa en un altre projecte Erasmus

L’Institut Marina de la Llagosta ha estat seleccionat per participar en un altre projecte en el marc de l’Erasmus +. Es tracta de la iniciativa Go for Literacy to Enlighten your Future, amb una durada de dos anys (2017-2019), per tal d’assolir una millora de les competències bàsiques de l’alumnat. Els estudiants de quart d’ESO d’aquest centre educatiu participaran en diverses tasques a les classes relacionades amb la millora de les seves destreses lingüístiques (comprensió oral i escrita, expressió oral i escrita), el seu pensament crític, la seva emprenedoria, la creativitat i l’autonomia.

Els alumnes tindran l’oportunitat de treballar conjuntament amb els centres Necmi Asfuroglu Anadolu Lisesi (Turquia), Paikuse Pohikool (Estònia), College Saint Anne (França) i Berufskolleg (Alemanya), on tindran lloc diferents mobilitats durant el curs; tant d’alumnat amb professors, com només professorat.
L’Institut Marina ja participa en dos projectes Erasmus +. La setmana del 8 al 14 d’octubre va tenir lloc la tercera trobada internacional del projecte Stress-Free Learning (SMILE). Un grup de 20 alumnes i uns 12 professors de cinc països diferents es van reunir a Mascalucia, a Sicília, per posar en comú el treball fet sobre l’estudi de la motivació a les classes de ciències i matemàtiques.

La propera trobada serà a Finlàndia al mes de febrer i quatre alumnes de l’Institut Marina podran gaudir-hi d’aquesta experiència, vivint amb famílies del país i parlant anglès durant set dies amb joves d’altres parts d’Europa, com Lituània, Sicília i Xipre.

La setmana del 9 al 13 d’octubre va tenir lloc la segona reunió transnacional del projecte Let The Science Discover Us (LTSDU) a Hongria. Quatre professores del Institut Marina es van reunir al centre de Secundària Pétér András Gimnázium és Kóllegium a Szeghalom (Hongria) amb mestres d’altres països participants, com ara Turquia, Hongria, República Txeca i Itàlia, per tractar temes relacionats amb el projecte, fer una valoració de les accions implementades en cada centre durant el primer any de projecte i planificar noves accions que es desenvoluparan durant el segon any.

La propera trobada en el marc d’aquest projecte tindrà lloc a l’Institut Marina del 26 de febrer al 4 de març amb l’assistència de coordinadors i professors de ciències dels països participants per posar noves accions en comú, atendre seminaris sobre psicologia adolescent i enriquir, al cap i a la fi, la pràctica docent dels centres. – 08centvint

Publicitat

Publicitat

Més notícies