Dilluns, 26 febrer 2024
13.7 C
La Llagosta

Centenars de persones, en contra de la violència policial de l’1-O

Centenars de persones de la Llagosta s’han concentrat a la plaça d’Antoni Baqué per manifestar el seu rebuig contra les agressions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant el Referèndum de l’1 d’octubre. L’acte ha tingut lloc aquesta tarda i ha estat convocat per l’ANC i ERC.

Durant la manifestació, s’ha fet la lectura d’un document on s’ha recordat que la xifra de ferits per la intervenció policial és de més de 800 persones i s’ha rebutjat qualsevol tipus de violència davant una concentració pacífica. El manifest ha acabat amb crits de “Prou violència”, “Democràcia” i amb aplaudiments. L’acte ha comptat amb una pancarta on s’hi podia llegir “Prou repressió!” i “Som de gent de pau”.

El portaveu de l’ANC, Sergio Vegas, ha valorat positivament la mobilització ciutadana a la Llagosta. “Cada vegada que fem un nou acte, més gent de la Llagosta s’hi suma. Això no és qüestió d’ideologia en el sí o el no. Tota la gent que està aquí és demòcrata i tenim diversitat”, ha admès. Per la seva part, el regidor i portaveu d’ERC a la Llagosta, Xavier Cols, ha remarcat, que “la Llagosta ha respost afirmativament a la concentració, tanmateix com ho va fer diumenge a l’1 d’octubre”.

D’entre els assistents, hi havia l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, que ha recordat que l’Ajuntament s’ha sumat a la convocatòria per l’aturada a Catalunya per la vaga general fent aturades parcials al matí entre les 11 i les 13 h i durant tota la tarda com a mesura de protesta per la violència viscuda l’1 d’octubre a Catalunya. “Hem volgut fer una aturada de solidaritat, un cop més, contra la violència que va haver l’1 d’octubre. Desitjo i espero que totes les manifestacions que hi hagi avui, i en els propers dies, que tot es faci pacíficament i ningú prengui mal”, ha dit Óscar Sierra. A la manifestació també hi havia regidors del PSC i ICV-EUiA.

En acabar l’acte, els manifestants s’han apropat a una parella dels Mossos d’Esquadra que hi havia prop de la plaça d’Antoni Baqué i els han lliurat crits de suport i aplaudiments, Fins i tot, un dels manifestants ha abraçat un dels agents i aquest s’ha emocionat. L’acte ha acabat amb l’himne d’Els Segadors.

Publicitat

Publicitat

Més notícies