Dijous, 25 abril 2024
13.6 C
La Llagosta

Un total de 2.430 persones van participar al referèndum convocat ahir per la Generalitat

El referèndum de l’1 d’octubre es va desenvolupar sense incidents a la Llagosta. Un total de 2.430 persones hi van participar tot i que la consulta havia estat suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional. A la Llagosta, no hi van actuar ni la Policia Nacional ni la Guardia Civil, tal com sí va passar a altres poblacions de Catalunya.

Del total de votants, 1.836 persones ho van fer a favor de la independència de Catalunya, mentre que 487 ho van fer en contra. A primera hora del matí d’ahir, es van formar cues davant de l’Institut Marina per poder votar. L’inici de la jornada electoral es va caracteritzar per problemes amb el cens, la impossibilitat de connectar-se a Internet i la constitució de les meses electorals, de les quals finalment se’n van fer càrrec persones voluntàries.

L’únic col·legi electoral a la Llagosta estava situat a l’Institut Marina. Abans de les vuit del matí, un centenar de persones estaven ja a les portes del centre per assegurar que es pogués votar. Quan teòricament s’havia d’obrir el col·legi, a les nou del matí, problemes amb el sistema de control del vot, provocats, segons el portaveu del Govern, Jordi Turull, per atacs informàtics, van provocar que no es pogués començar a votar fins passades les deu del matí. Les persones grans que s’esperaven a la porta van ser les primeres a entrar a l’Institut Marina.

Als pocs minuts d’obrir el col·legi, una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que es trobava des de feia hores a l’exterior, va entrar al recinte. Els policies es van limitar a demanar la documentació al coordinador electoral anomenat per la Generalitat, en aquest cas, el regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de la Llagosta, Xavier Cols.

Molta gent que va anar a votar es va quedar en sortir a les portes de l’Institut Marina  amb l’objectiu de protegir el col·legi electoral davant de la possibilitat que la Guardia Civil o la Policia Nacional vingués a tancar el centre i endur-se les urnes. Finalment, la jornada va transcórrer amb tranquil·litat.

El resultat provisional de vots a la nostra localitat va ser de 2.430. Un total 1.836 van votar pel sí, 487 pel no, 55 ho van fer en blanc i es van registrar 52 vots nuls. Segons la Generalitat, la participació a la Llagosta va ser d’un 26%, tot i que aquesta dada és aproximada, ja que es va establir el cens universal i és complicat saber quantes persones de fora de la Llagosta van votar a la nostra localitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies