Dilluns, 26 febrer 2024
13.7 C
La Llagosta

La Bicicletada del Besòs aplega prop de 700 participants

La 15a edició de la Bicicletada del Besòs va comptar amb 689 ciclistes. La pedalada va tenir lloc diumenge pels camins fluvials dels rius Congost, Mogent, Tenes i Besòs en un recorregut total de 12,3 quilòmetres. La Bicicletada estava organitzada pel Consorci Besòs-Tordera, l’Associació Celíacs de Catalunya, la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, amb la col·laboració d’un bon nombre d’ajuntaments de la conca del Besòs i la Diputació de Barcelona.

A les 9.30 h, va donar-se el tret de sortida a Granollers, Montornès i Parets del Vallès. Des d’aquests tres punts, els participants van pedalar pels camins fluvials dels rius Tenes, Congost i Mogent, fins trobar-se al riu Besòs per seguir pedalant riu avall fins a arribar al Parc Fluvial del Besòs. Durant el recorregut, s’hi van incorporar més participants en els punts de Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet.

A l’arribada, a Sant Adrià de Besòs, tots els participants van rebre una bossa amb obsequis de Medina Competición i productes sense gluten de les empreses patrocinadores (Facundo, Sol Natural i Proceli). A més, els hi esperava una gran festa amb activitats esportives per a tots els públics amb un taller de zumba, inflables i actuacions de hip hop. A més, l’empresa Sol Natural va mostrar in situ el procés d’elaboració de barretes energètiques sense gluten, que els participants van poder tastar.

Una de les activitats amb més èxit entre els menuts i les seves famílies va ser el taller de caixes niu organitzat pel Grup Ornitològic del Tenes (GOT). En total, es van fer més de 100 caixes i es van donar a conèixer les espècies d’aus més comunes que es troben a la conca del Besòs.

La pedalada va transcórrer amb total normalitat, sense cap incident destacat i acompanyada per un esplèndid matí de sol, que va fer que la festa final s’allargués fins a migdia.

Bicicletada solidària amb l’Associació Celíacs de Catalunya

La jornada va ser del tot festiva i solidària, ja que l’empresa catalana Proceli apadrinava amb 0,10 euros cada quilòmetre. En total, la marca catalana de productes sense gluten lliurarà 1.323 euros solidaris, que seran destinats a l’Associació Celíacs de Catalunya per a la investigació en patologies relacionades amb la ingesta de gluten a través de la Beca Celíacs Catalunya.

Publicitat

Publicitat

Més notícies