Diumenge, 21 juliol 2024
25.5 C
La Llagosta

Diumenge, tindrà lloc la XV Bicicletada del Besòs, dedicada a l’Associació de Celíacs de Catalunya

Diumenge, se celebra la XV Bicicletada del Besòs. Centenars de bicicletes recorreran els diferents camins fluvials dels rius Congost, Mogent, Tenes i Besòs. Aquest any, l’esdeveniment servirà per recaptar fons per a l’Associació Celíacs de Catalunya.

Amb motiu del 40è aniversari de l’entitat, el Consorci Besòs-Tordera ha decidit sumar-se als actes de celebració amb la Bicicletada de diumenge. Tots els quilòmetres que es facin durant la jornada serviran per recaptar fons que es destinaran a la recerca d’aquesta malaltia, que afecta unes 75.000 persones a Catalunya i uns 7 milions a Europa. L’empresa catalana Proceli, que es dedica a fabricar productes sense gluten, aportarà 0,10 euros per cada quilòmetre recorregut. L’objectiu és assolir els 20.000 quilòmetres entre tots els participants. Per promoure la Bicicletada i la campanya es farà servir a les xarxes socials l’etiqueta #kmperlaceliaquia.

El recorregut de la Bicicletada serà el mateix que en edicions anteriors, amb tres punts de sortida, Granollers, Montornès i Parets del Vallès, i dos punts d’incorporació, Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet. La pedalada acabarà amb una festa al Parc del Litoral de Sant Adrià de Besòs. La Bicicletada popular està organitzada pel Consorci Besòs–Tordera, l’Associació Celíacs de Catalunya, la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, amb la col·laboració d’un bon nombre d’ajuntaments de la conca del Besòs i la Diputació de Barcelona.

Publicitat

Publicitat

Més notícies