Divendres, 24 maig 2024
16.4 C
La Llagosta

El monologuista Txabi Franquesa ha estat l’encarregat de tancar la Festa Major de la Llagosta

IMG_5682Ahir a la nit va finalitzar la Festa Major de la Llagosta. El Castell de focs, el veredicte de l’Engreskada i l’Espectacle de fi de Festa van servir per tancar quatre dies plens d’activitats per a tots els gustos.

Les colles, tant els Saltats i els Volats com els Sangrinaris, la Murga i el grup la Feria, han donat color a la programació, així com altres colles més petites i entitats de la nostra localitat que fa molts anys que dediquen els seus esforços a participar-hi d’una forma activa. Fins una trentena d’associacions de tot tipus han fet possible que es desenvolupessin més de 60 activitats.

La plaça de l’Alcalde Sisó Pons es va omplir ahir durant la celebració de l’Espectacle de fi de Festa, protagonitzat pel monologuista Txabi Franquesa, el Mag Ezker i presentat per Ulises i Eli. Abans, es va conèixer el veredicte de l’Engreskada. Aquest any, el jurat de les proves ha decidit que la competició acabés amb un empat de les dues colles, els Saltats i els Volats. Ahir també va tenir lloc el Castell de focs al carrer del Montseny.

La Festa va començar oficialment divendres a la nit amb el pregó. Al crit d’invasió, la colla dels Sangrinaris va donar el tret de sortida de la Festa Major. L’entitat celebrava el seu 25è aniversari. Un nombrós grup dels Sangrinaris va omplir el balcó i va animar a fer gresca durant la festivitat. L’entitat va projectar dos vídeos que explicaven els seus orígens i mostraven les diferents samarretes de les sangriades que han organitzat durant aquests 25 anys.

Durant l’acte, van parlar Alfredo Herrero i Irene López, membres fundadors de la colla, i Javier Peña, president dels Sangrinaris. Per la seva part, l’alcalde, Óscar Sierra, va felicitar la colla pels 25 anys i va encoratjar la ciutadania a cantar una cançó d’aniversari per celebrar el quart de segle. Els Sangrinaris van tancar la seva intervenció amb el tradicional brindis de la sangriada.

Abans del pregó, es van celebrar dues activitats destacades, l’elecció de la Pubilleta i l’Hereu i el naixement de la gegantona de la Llagosta, la Mariona.

Carla Rufach, de 8 anys, és la nova Pubilleta de la Llagosta i Arturo Shappiro, de 9, l’Hereu. Els dos estaran presents durant els propers mesos a diverses activitats, com ara l’arribada del Reis Mags i la del Carnestoltes. A més, el jurat també va escollir la primera dama, Natalia Zafra, de 10 anys, i una segona dama, Alícia Garcia, de 8 anys.

Pel que fa a la nova gegantona, la Mariona, es va presentar a la ciutadania acompanyada de la resta de gegants de la Llagosta i amb les seves padrines, la Vicenteta, de Canovelles, i la Salut, de Sant Cugat del Vallès.

El disseny de la nova gegantona va ser obra de Julián Perucha, d’11 anys, que va guanyar el concurs organitzat per la Colla Gegantera. El nom de la gegantona es va escollir per votació popular i la figura és obra del Taller El Drac Petit. La Mariona va començar la seva vida ballant amb la Blanqueta, el Josepet, la Torradeta i en Llago. Tot seguit, van dansar les tres gegantones. L’acte va servir per donar inici a la Cercavila de Festa Major.

Aquesta primera nit de Festa es van celebrar el Corretasques del grup La Feria; els concerts dels grups locals Visto, Apitxonator Rock, Sin retorno i The Happy Funeral; i dues sessions musicals, la de l’Associació de Djs de la Llagosta amb VIPS Killing the Summer, i la de la Murga. El ball d’aquesta nit va anar a càrrec de l’orquestra Sabor Sabor.

Precisament la Murga va organitzar dissabte la tradicional Paella popular, que ja arribava al seu 25è aniversari. La colla va cuinar arròs per a 1.800 persones. Durant aquests 25 anys han estat milers les persones que han assistit a aquest dinar popular. Taules, cadires, estovalles, mantes, bancs,…qualsevol lloc era bo per seure i compartir una estona a l’ombra dels arbres del Parc Popular.

Aquesta jornada també es va celebrar l’exhibició de l’Escola Okinawa Team, la competició Free Style dels Volats, els Jocs de Protecció Civil i el Torneig de dòmino de l’Entidad Dominó la Llagosta. La tarda va estar protagonitzada per la ballada de sardanes organitzada per l’Agrupació Sardanista de la Llagosta, el Torneig de futbolí de la Peña Madridista i el Festival de Festa Major de la Room, que no va poder finalitzar a causa de la pluja.

Tot i el xàfec, es va poder celebrar el Correfoc de Les Llagostes de l’Avern, que novament van omplir de foc els carrers de la nostra localitat. En aquesta ocasió, van tenir com a convidats als diables de Montornès i als de Terrassa. La música també va protagonitzar la nit de dissabte amb el grup rociero Brisas, la Disco mòbil–mòbil dels Sangrinaris i VIPS, la sessió que aquesta darrera entitat va oferir sobre música electrònica dels anys 90; els concerts de l’Espai de Concerts de la Bambula i La Loca Histeria i el ball de Festa Major amb l’orquestra Karamba. Aquesta nit es va celebrar la sangriada al carrer de l’Estació.

Diumenge, va començar amb el cinquè Ral·li fotogràfic organitzat per la Colla Gegantera i el Foto-Club la Llagosta. Setze persones van participar al certamen. El veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà aquest divendres, 16 de setembre, a les 19 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

El matí va tenir com a protagonista la celebració de la Diada. A tres quarts de dotze, es va fer la hissada de la senyera als pals de l’Ajuntament i, tot seguit, va començar l’Homenatge a Catalunya organitzat pel Grup de Ball de Gitanes de la Llagosta, que va estar acompanyat pel Centre Aragonès de Mollet, la Colla Gegantera de la Llagosta i la Casa de Andalucía.

Aquest dia també es va celebrar el Torneig de dòmino de la Penya Madridista, la Cercavila familiar gegant de la Colla Gegantera i la jornada infantil de la Murga, Al Parc Popular, l’actuació del duo local Blue Birds va amenitzar el Vermut.

La tarda de diumenge ens va oferir activitats molt variades. L’Esplai Dijoc va organitzar un berenar i un concurs de futbolí; els grups teatrals de Tell van representar Marilyn, alguien llamada Norma Jeane; els membres del Casal d’Avis van realitzar una exhibició de balls; el Club de Judo-Karate la Llagosta també va fer una exhibició; la Murga va organitzar el Concurs de truites; Saltats va realitzar el Concurs de pintxos: i, a l’avinguda de l’Onze de Setembre, hi va haver l’espectacle Cabaret de circ.

A la nit, Ràdio la Llagosta va celebrar el seu trentè aniversari amb l’orquestra All Star Karaoke. Una dotzena de temes van ser interpretats pel públic que es va apuntar al concurs de Karaoke. L’escenari de l’Espai de Concerts va acollir aquesta celebració. A la plaça d’Antoni Baqué es va posar en escena l’espectacle musical Lo tuyo y lo mío. Swing Latino  va amenitzar el Ball de nit.

Ahir va ser l’últim dia de la Festa Major de la Llagosta i, a més de les activitats que s’han detallat al principi d’aquesta notícia, també es van desenvolupar el festival d’escuma amb el grup Més tumàcat, l’Homenatge a la gent gran de la Casa de Andalucía, el ball de tarda amb Pentagrama Duet i les havaneres del grup Port Bo amb el rom cremat de la Murga.

Al llarg de la Festa Major, els Volats i els Saltats han participat a l’Engreskada. Les proves van començar dijous passat amb Km 0. Els assistents van donar la benvinguda a la Festa amb unes particulars campanades de mitjanit. Divendres, les Drags Queens de les dues colles van competir a l’escenari de l’Espai de Concerts. La prova de dissabte portava per nom Aquí hay Tomate i Saltats i Volats van haver de realitzar una gimcana per aconseguir salvar el major nombre de globus d’aigua. Diumenge, a la prova La pura, van guarnir de flors la Blanqueta, la geganta de la Llagosta. Dilluns, es va celebrar la tradicional panotxada i, a la nit, va tenir lloc el veredicte.

Durant aquests dies encara es podran visitar les tres exposicions inaugurades durant la Festa Major. Al Centre Cultural estan instal·lades les mostres del Concurs de Cartells de Festa Major i del Concurs Estatal de Fotografia i, a Can Pelegrí, l’Exposició Intergeneracional d’Art.

Publicitat

Publicitat

Més notícies