Divendres, 19 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

Quatre dies de Festa Major amb un bon nombre d’activitats

Avui divendres comença la Festa Major de la Llagosta. Més de 60 activitats ompliran durant quatre dies carrers i places de la nostra població. Com ja és tradicional, la programació inclou una bona part d’actes organitzats per entitats locals. Una altra activitat destacada serà l’Engreskada. Per quart any consecutiu, les colles dels Volats i dels Saltats competiran amistosament per endur-se el trofeu, tot superant les proves i animant la Festa.

La primera activitat d’avui serà l’elecció de la Pubilleta i de l’Hereu a les cinc de la tarda al carrer de l’Estació. Un total de 19 nenes i 8 nens s’han inscrit per participar en aquest acte. Aquesta tarda també es viurà el naixement de la gegantona de la nostra localitat, la Mariona. A partir d’un quart de vuit, la Colla Gegantera farà la seva presentació des del balcó de l’Ajuntament. Després de la Cercavila de Festa Major, arribarà el pregó, que aquest any protagonitzaran els Sangrinaris amb motiu del seu 25è aniversari. Altres activitats destacades del dia seran el Corretasques del grup la Feria i la Rotonda de la Murga.

El primer ball de nit de Festa Major estarà amenitzat per l’orquestra Sabor Sabor. La nit de dissabte, pujarà a l’escenari l’orquestra Karamba i diumenge la música del ball anirà a càrrec de l’orquestra Swing Latino.

Demà dissabte serà un dia ple d’activitats, que començarà amb el Torneig de dòmino de l’Entidad Dominó la Llagosta. Al llar del matí, hi haurà els Jocs de Protecció Civil, el Concurs de Free Satyle dels Volats, l’exhibició d’Okinawa Team i la Paella Popular de la Murga, que arriba ja al seu 25è aniversari. La tarda començarà amb la ballada organitzada per l’Agrupació Sardanista i el Torneig de futbolí de la Peña Madridista. També es podrà gaudir del Festival de Festa Major de La Room. La primera activitat de la nit serà el Correfoc de Les Llagostes de l’Avern. El concert rociero estarà protagonitzat pel grup Brisas. A les onze començarà la Disco mòbil–mòbil. Aquesta serà la nit de la Sangriada.

Diumenge es desenvoluparan el 5è Ral·li Fotogràfic organitzat per la Colla Gegantera i el Foto-Club la Llagosta, el Torneig de dòmino de la Peña Madridista i la Cercavila familiar gegant. La Murga organitzarà una Diada Infantil. A la tarda, l’Esplai Dijoc oferirà un berenar i un concurs de futbolí. Les companyies del grup de teatre Tell posaren en escena Marilyn, alguien llamada Norma Jeane. Els membres del Casal d’Avis faran una exhibició de ball. A més, es desenvoluparan el Concurs de truites de la Murga i el Concurs de Pintxos dels Saltats. La tarda acabarà amb el Cabaret de Circ. La programació de diumenge també inclourà l’espectacle de teatre musical Lo tuyo y lo mío.

Aquest dia també es commemorarà la Diada. A tres quarts de dotze del migdia, es farà la hissada de la senyera a l’Ajuntament i a les dotze començarà el tradicional Homenatge a Catalunya que organitza el Grup de Ball de Gitanes, que estarà acompanyat pel Centro Aragonés de Mollet, la Colla Gegantera i la Casa de Andalucía.

El darrer dia de Festa Major, el dilluns 12 de setembre, començarà amb l’animació infantil del grup Més tumàcat. La caseta de la Casa de Andalucía acollirà l’Homenatge a la gent gran i a la tarda hi haurà ball amb Pentagrama Duet i havaneres amb el grup Port Bo. El dia acabarà amb el Castell de focs i l’espectacle que protagonitzaran Txabi Franquesa i el Mag Ezker.

La Festa Major estarà protagonitzada per l’Engreskada. Després de la primera prova, Km 0, avui divendres, Saltat i Volats s’enfrontaran en la Guatatiboa. Serà a l’escenari de l’Espai de Concerts a partir de les deu de la nit. La prova de demà dissabte es farà a partir de les sis de la tarda a la plaça de la Sardana i porta per nom Aquí hay tomate. La prova de diumenge s’anomena La pura i els Volats i els Saltats es veuran a l’avinguda de l’Onze de Setembre. Dilluns, les dues colles s’enfrontaran a la ja coneguda prova Campus panotxae a partir de les set al carrer de Caldes. El veredicte final de l’Engreskada es coneixerà a dos quarts d’onze de la nit a l’Espai Jove.

L’Espai Jove acollirà cada nit una proposta diferent. Avui divendres, l’Associació de Djs de la Llagosta oferirà Vips Killing The Summer 2016. Demà dissabte, hi haurà dues actuacions, la de La Bambula i la de La Loca Histèria i, diumenge, Ràdio la Llagosta celebrarà el seu 30è aniversari amb el concurs de karaole de l’All Star Karaoke.

Aquest any, també se celebraran activitats al Parc Popular. Aquesta nit, actuaran els grups locals Visto, Apitxonator Rock, Sin retorno i The Happy Funeral. Demà dissabte, acabarà en aquest espai la Disco mòbil–mòbil dels Sangrinaris i començarà Retro Party 90’s, el tribut al millor so dels 90 de l’Associació de Djs. Diumenge al migdia, hi haurà un vermut musical amb Blue Birds.

La programació de Festa Major es complementa amb les activitats permanents. Concretament, durant aquests dies es podran visitar tres exposicions, la del Concurs de Cartells de Festa Major, la del Concurs Estatal de Fotografia al Centre Cultural i la 13a Exposició Intergeneracional de Pintura a Can Pelegrí.

El desenvolupament de la Festa Major es podrà seguir a les xarxes socials de l’Ajuntament de la Llagosta amb l’etiqueta #FMlaLlagosta16.

Publicitat

Publicitat

Més notícies