Diumenge, 19 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

La Nit de Sant Joan se celebrarà a la Llagosta amb focs i revetlles populars

Foto: Esteban Fernández
Foto: Esteban Fernández

Avui se celebra una de les nits més màgiques de l’any, la revetlla de Sant Joan. Des de fa dies, els petards ja van anunciant l’arribada del foc. La Flama del Canigó tornarà a encendre la foguera de Sant Joan a la Llagosta, gràcies a Les Llagostes de l’Avern. Altres entitats s’han sumat a sortir al carrer per compartir la festa, com ara els Volats.

A l’igual que l’any passat, Les Llagostes de l’Avern recolliran poc després de les 20 h la Flama que el Centre Excursionista de Mollet baixa cada any des del cim del Canigó. Sis corredors portaran la Flama des de Mollet fins a la Llagosta, on està previst que arribi al voltant de les 20.30 h, moment en què començaran una cercavila des del final de l’avinguda Onze de Setembre fins al recinte firal.

Allí, el grup de diables encendrà la foguera de Sant Joan i explicarà la història de la tradició de la Flama, un ritu que se celebra arreu dels Països Catalans. Tot seguit, es procedirà a la crema del diabló, un ninot de paper fet expressament per a aquest fi, i dels mals desitjos que els assistents vulguin tirar al foc. En acabar, les Llagostes de l’Avern repartiran xocolata, coca i cava.

Aquest any, la colla dels Volats ha decidit recuperar una altra tradició, la de treure la revetlla al carrer i compartir la festa. Els Volats muntaran la revetlla al Parc Popular a partir de les 22 h. La colla ha preparat taules i ha venut tiquets per a la consumició, amb fanalets i llaminadures per als més petits. Les taules per al sopar, que es portarà cadascú, estan ja totes reservades. La festa continuarà amb una discomòbil.

D’altra banda, l’Asociación Rociera Andaluza de la Llagosta també se sumarà a la revetlla de Sant Joan amb un sopar a la seva seu, al carrer de Girona, número 6.

Consells per prevenir accidents

La revetla de Sant Joan és una nit en la qual hem d’incrementar les precaucions per evitar accidents. Tant la Policia Local com l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta muntaran, un any més, un dispositiu preventiu especial.

Protecció Civil recorda que és perillós acumular petards a les butxaques, és més recomanable fer servir bosses amb un número limitat d’ells. No s’han de llençar petards a cap persona, ni mantenir-los encesos a prop del cos. És perillós fer servir coets que presentin deficiències. A l’hora d’encendre’ls, cal utilitzar un dispositiu per mantenir-los subjectes. A més, Protecció Civil recorda als pares que els seus fills han de manipular petards propis de la seva edat.

A casa, és convenient recollir la roba estesa i tancar les portes i finestres per evitar que els focs artificials puguin provocar un incendi. Com sempre, quan s’utilitzi material pirotècnic s’ha de fer amb la màxima prudència.

Aquest any, han proliferat per les xarxes socials consells de com fer petards casolans. Des de Protecció Civil es recorda que la manipulació d’elements pirotècnics és molt perillosa i recomana que en cap cas es fabriquin petards, ja que el seu ús pot provocar accidents molt greus.

Publicitat

Publicitat

Més notícies