Dimarts, 21 maig 2024
15 C
La Llagosta

El Mercat d’Idees ha obert aquest migdia la Mostra d’Entitats

Moment de la ponència de Rebollo (2n per la dreta)
Moment de la ponència de Rebollo (segon per la dreta).

Com respondre a les necessitats de la nova societat per adaptar-se com a entitat és una de les qüestions que han sorgit durant el Mercat d’Idees celebrat aquest migdia en el marc de la tercera Mostra d’Entitats. L’acte ha tingut lloc al Centre Cultural davant d’una quarantena de persones vinculades a associacions de la nostra localitat.

Óscar Rebollo, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques, ha estat l’encarregat de parlar sobre les noves oportunitats que es presenten al món associatiu. Rebollo ha basat la seva intervenció en les reflexions prèvies que li havien fet arribar les entitats de la Llagosta.

Rebollo considera que l’entitat s’ha de “fer forta a partir del seu projecte” i ha insistit en “la importància d’incorporar la democràcia a les associacions” per atreure més a la gent. La capacitat de créixer en autonomia, aprendre a llegir què demana la societat per donar-li resposta i reconèixer el que una persona gaudeix com a membre d’una entitat són alguns dels elements que hauria de tenir presents una associació per obrir-se més a la ciutadania. El professor de Sociologia ha destacat el format del Mercat d’Idees, que ha servit per fer una xerrada més adaptada a les demandes de les entitats.

L’acte ha estat presentat per l’alcalde, Óscar Sierra, i ha comptat amb la presència del regidor de Participació Ciutadana, Jaume Bonallach. El Mercat d’Idees ha acabat amb un torn obert de preguntes i reflexions en el qual han sorgit temes com la necessitat de renovar les juntes directives, la possibilitat de crear una federació d’entitats, la transparència en l’adjudicació de subvencions i l’establiment de criteris a l’hora d’atorgar ajudes i espais públics.

L’alcalde, Óscar Sierra, s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat d’aquest Merca d’Idees, que ha servit per “aprendre a obrir-se i buscar mecanismes de solucions a les preguntes realitzades prèviament al ponent”. Sierra ha animat la ciutadania a assistir a la Fira d’Entitats, que se celebrarà a partir de les 18 h i conèixer la quarantena d’associacions que hi prendran part, que “s’apuntin a alguna d’elles” i les facin seves.

Publicitat

Publicitat

Més notícies