Divendres, 26 abril 2024
15.2 C
La Llagosta

L’acte d’ICV per commemorar la 2a República va servir per parlar de la importància del teatre

acte ICV 2a república 2016 (9)La importància de les arts escèniques, particularment del teatre, durant la Segona República va centrar la xerrada organitzada ahir per Iniciativa per Catalunya Verds de la Llagosta per commemorar el 85è aniversari de la proclamació de la Segona República. Manuel Aznar Soler, catedràtic de Literatura Espanyola Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser l’encarregat de parlar sobre aquest tema.

Aznar va destacar que el teatre es va convertir en una eina essencial per promoure la cultura, sobretot a zones rurals. El principal objectiu era universalitzar el coneixement. El professor de la Universitat Autònoma va comentar que el teatre arribava a tot arreu i va explicar que va ser molt important la seva presència als pobles, on la majoria de la població era analfabeta, però molt rica culturalment. La gran proliferació d’autors, actors i grups escènics durant la República va ser un senyal de la importància del teatre durant aquell temps. Aznar va recordar que “el primer govern republicà va estar molt interessat a desenvolupar una política cultural” i que “el teatre era un art social per excel·lència”.

Amb aquesta xerrada, Iniciativa per Catalunya Verds a la Llagosta volia donar continuïtat als actes organitzats en anys anteriors, en els quals va parlar d’aspectes com la dona, l’educació o la cultura. El president local d’ICV, Jesús Ríos, va recordar “que hi ha una gran tradició de teatre a la Llagosta, als anys 30 ja hi havia un grup escènic a la Llagosta”. Aquest ha estat un dels motius per escollir aquest any el teatre com a tema. La formació ecosocialista considera que cal conèixer d’on venim per poder treballar per la Tercera República.

Publicitat

Publicitat

Més notícies