Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

Es posa en marxa el programa formatiu Noves Oportunitats per a joves que ni estudien ni treballen

Programa noves oportunitats garantia juvenil (2)Una quinzena de joves s’han interessat a participar al projecte formatiu Noves Oportunitats, del programa europeu Garantia Juvenil. Aquest matí s’ha fet la presentació d’aquesta iniciativa a Can Pelegrí.

Aquesta primera sessió ha servit per explicar en què consistia el pla formatiu Noves Oportunitats, adreçat a joves d’entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen. L’objectiu és oferir itineraris personalitzats per poder introduir-se en el mercat laboral i formatiu.

Una vegada feta la presentació, els joves interessats passaran per un procés d’entrevistes personals que serviran per conèixer el seu perfil. Totes les persones que finalment participin al projecte rebran una formació inicial de cinc setmanes. El tipus d’activitats preparades són força diverses i fan molta referència al món de l’oci.

La intenció municipal és poder tenir un nombre mínim de joves per poder crear un grup de formació a la Llagosta i evitar que els participants s’hagin de traslladar a un altre municipi.

Tot i que inicialment es compta amb els joves que han assistit avui a la reunió informativa, qualsevol veí de la Llagosta d’entre 16 i 24 anys que no estudiï ni treballi pot accedir a aquest programa. Els interessats s’han de posar en contacte amb el Servei d’Informació Juvenil, situat a la planta baixa de Can Pelegrí, de dilluns a dijous de 17 a 20 h, i els dimecres de 10 a 13 h.

Publicitat

Publicitat

Més notícies