Dijous, 25 abril 2024
13.6 C
La Llagosta

La Llagosta va commemorar dimarts el Dia Internacional de les Dones

Dia internacional de les dones 2016 (17)Les desigualtats d’oportunitats i econòmiques entre dones i homes van centrar la reivindicació del Dia Internacional de les Dones a la Llagosta. El manifest, que va llegir ahir la regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez, va destacar, entre altres temes, que la dona continua rebent uns salaris més baixos que l’home i té més dificultats per accedir al món laboral.

La plaça de l’Alcalde Sisó Pons va ser l’escenari de l’acte central de la programació del Dia Internacional de les Dones a la Llagosta. Veus de Dona, els Saltats i els Volats van ser els encarregats de dinamitzar un acte que va reivindicar l’empoderament de les dones a la Llagosta, sota el lema Ho podem fer. Es van repartir fulletons amb frases de feministes històriques, com Rebeca West o Judith Butller, i un petit text per reflexionar sobre el feminisme, que propugna la igualtat de drets i llibertats entre dones i homes i la gran diferència amb el masclisme, que consisteix en la discriminació basada en la creença que els homes són superiors a les dones.

Els assistents, molts d’ells provinents del concert que Rusó Sala va oferir al Centre Cultural gràcies al Centre de Formació d’Adults de la Llagosta, també van lluir globus de color morat. A l’acte d’ahir, a més de la regidora d’Igualtat, van assistir l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, i diversos edils.

La regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez, va destacar ahir que cal l’empoderament de les dones per, entre d’altres qüestions, aconseguir la igualtat econòmica i laboral entre dones i homes. Jiménez va mostrar-se satisfeta amb la participació d’entitats i ciutadania en els actes reivindicatius.

Per la seva part, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, també va voler destacar la implicació permanent de la societat per treballar per la igualtat de drets.

La programació del Dia Internacional de les Dones continuarà avui amb un videofòrum a Can Pelegrí amb la pel·lícula Aprendiendo a conducir, d’Isabel Coixet, a partir de les quatre de la tarda, organitzat per la Biblioteca de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies