Dimarts, 28 novembre 2023
13.3 C
La Llagosta

Programació àmplia d’actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament i diferents col.lectius han preparat una programació àmplia d’activitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones. El primer acte, el 23 de febrer al Centre Cultural, va ser una xerrada a càrrec de l’escriptora Elisenda Belenguer sobre la vida de Neus Català i el paper de les dones en la lluita contra el feixisme. L’activitat va anar a càrrec del Centre de Formació d’Adults de la Llagosta.

El 28 de febrer, l’associació Veus de Dona va portar a terme una passejada per Gallecs, mentre que, el 2 de març, la Biblioteca de la Llagosta va dedicar el Club de lectura a l’obra Una suerte pequeña, de Claudia Piñeiro.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Centre Cultural acollirà a partir de les 18.30 hores un concert de Rusó Sala, que ha preparat el Centre de Formació d’Adults. El mateix dia, la Biblioteca farà una sortida al Teatre Kursaal de Manresa per veure l’obra Test.

A les 20 h, es procedirà a la plaça de l’Alcalde Sisó Pons a la lectura del manifest de commemoració del Dia de les Dones a càrrec de la regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez. També hi haurà un acte amb els Saltats, els Volats i Veus de Dona.

La programació contempla també dos vídeo fòrums a Can Pelegrí, un sobre Aprendiendo a conducir, d’Isabel Coixet (el 9 de març a les 16 h) i un altre sobre ¿Qué tienes debajo del sombrero?, de Lola Barrera i Iñaki Peñafiel (l’11 de març a les 18 h). El primer acte és organitzat per la Biblioteca i el segon, per ASPAYFACOS.

El dia 10, EUiA de la Llagosta commemorarà el Dia Internacional de les Dones al seu local a partir de les 19 h. El dia 12, l’Ajuntament i Veus de Dona muntaran La nit de les dones, amb el títol Ho podem fer! L’acte, que inclourà un sopar, tindrà lloc al Centre Cultural a partir de les 20.30 h.

El Centre Cultural també serà la seu el 16 de març a les 17.50 hores, de la projecció de Las maestras de la República, de Pilar Pérez Solano, amb l’organització de la Regidoria de Gent Gran i la col.laboració de FETE-UGT de Catalunya.

El Taller de poesia de la Biblioteca farà una intervenció a Ràdio la Llagosta el 22 de març per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. Per al 2 d’abril, Veus de Dona ha preparat una sortida guiada amb el títol Barcelona en femení. Del 5 al 29 d’abril, l’Institut Marina acollirà l’exposició Dones de ciència, de l’Institut Català de les Dones. El 13 de maig, a les 19 h, al Centre Cultural, es farà públic el veredicte i es lliuraran els premis del XXIII Concurs de fotografia Dia Internacional de les Dones, organitzat pel Foto-Club la Llagosta. De l’1 al 30 de juny, hi haurà al Centre Cultural una exposició amb un recull de les obres presentades.

Durant aquest mes de març, el Joventut Handbol la Llagosta portarà a terme un projecte de projecció de l’handbol femení al Pavelló Antonio García Robledo. El dia 6, a les 13 h, l’equip màster femení del club jugarà un partit amistós. Del 7 a l’11, a partir de les 17.30 h, es farà promoció de l’handbol femení dins de l’àmbit escolar. Del 21 al 24, se celebrarà un campus d’handbol.

També aquest mes, Veus de Dona organitzarà a Can Pelegrí uns tallers gratuïts de dansa, pilates i manualitats.

Publicitat

Publicitat

Més notícies