Dimarts, 21 maig 2024
15 C
La Llagosta

Aquesta tarda se celebra el ple ordinari del mes de gener

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà aquesta tarda, a partir de les set, la sessió plenària ordinària corresponent al mes de gener. De l’ordre del dia, destaquen dos punts. Un d’ells és la renúncia de la regidora d’ICV-EUiA Marta Melgar i l’altre, l’aprovació d’una moció sobre el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia al nostre municipi.

Marta Melgar ha anunciat que renuncia a la seva acta de regidora per motius laborals. Melgar ha declarat que inicia un nou repte professional que no li permetrà dedicar-se a les seves responsabilitats com a edil.

Durant la sessió d’aquesta tarda, s’aprovarà una moció presentada per tots els grups municipals que planteja garantir el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia a la Llagosta i afavorir-ne el seu compliment. La intenció és aplicar mesures d’una forma activa per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

La moció proposa diversos acords, entre els quals destaquen declarar el municipi de la Llagosta respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual; informar a la ciutadania sobre la pluralitat afectivo-sexual i les famílies homoparentals, com del dret a la diferència i l’homofòbia existent al món i al nostre país, basada en prejudicis, desconfiança o desconeixement sobre la diversitat d’orientacions sexuals; i fer penjar la bandera irisada a l’Ajuntament el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, així com posar el llaç vermell l’1 de desembre en commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Sida.

L’Ajuntament de la Llagosta es compromet a dur a terme, a través de la Regidoria d’Igualtat, un pla local contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia i la interfòbia al llarg de l’any 2016. També es desenvoluparan actuacions que promoguin l’eradicació de les actituds homòfobes en les competències esportives, amb la implicació i la col·laboració en aquest àmbit dels principals clubs de la localitat. A més, està previst emprendre i reforçar la coordinació i les accions necessàries entre els serveis d’infància i adolescència de l’Ajuntament i els centres educatius del municipi per tal de fer front i prevenir possibles casos d’assetjament LGTBfòbic.

A més, al ple ordinari d’avui es donarà compte de diversos decrets d’alcaldia. La sessió finalitzarà amb l’habitual torn de precs i preguntes. El ple serà retransmès en directe per Ràdio la Llagosta, Emissora Municipal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies