Dijous, 25 abril 2024
11.9 C
La Llagosta

Cromossomos explica a la Llagosta la situació del poble sahrauí

Cromossomos, a la seu d'ICV la Llagosta
Cromossomos, a la seu d’ICV la Llagosta

El col·lectiu de pallassos i pallasses Cromossomos va explicar ahir a la nostra localitat la seva experiència als camps de refugiats sahrauís de Tindouff, a Algèria. El grup va estar convidat per Iniciativa per Catalunya Verds de la Llagosta, que novament ha volgut dedicar un acte al poble sahrauí.

Cromossomos va començar la seva exposició amb la lectura d’un conte i una petita representació sobre la vida dels sahrauís, la invasió per part del Marroc i Mauritània del Sàhara Occidental, que en aquell moment era un província espanyola, i la fugida cap a Algèria de més de 150.000 sahrauís.

Posteriorment, els sis membres de Cromossomos que van venir a la Llagosta van explicar la seva experiència als campaments de refugiats durant el viatge de tres setmanes que van fer l’any passat a Tindouff. La dotzena de pallassos del grup van fer representacions a diverses escoles sahrauís amb la senzilla intenció de fer riure als infants dels campaments de refugiats. Tot seguit hi va haver un debat obert al públic assistent. Per a Marcos Llobet, pallasso de Cromossomos, l’important ara és “difondre la història del poble sahrauí, transmetre el seu problema”.

A l’acte van assistir membres de l’entitat Daora, la Llagosta amb el Sàhara. Iniciativa va lliurar a l’associació un donatiu de 150 euros.

Aquesta ha estat la sisena vegada que Iniciativa organitza un acte dedicat al Sàhara. Amb anterioritat, ICV ha comptat amb la presència de la presidenta de la federació d’ACAPS, Núria Salamé; del delegat del Front Polisari de Catalunya, Mha Jahdih, i d’Aminetu Yehdih, membre de la Unión Nacional de Mujeres del Sáhara, entre d’altres. El president d’ICV de la Llagosta, Jesús Ríos, va destacar que amb la presència de Cromossomos han volgut “donar una volta a l’acte i conèixer la visió d’uns pallassos” que han visitat els campaments.

Publicitat

Publicitat

Més notícies