Diumenge, 16 juny 2024
18.6 C
La Llagosta

Nit de Sant Joan tranquil·la a la Llagosta, que ha recuperat la tradició de la Flama del Canigó

Foto: Esteban Fernández
Foto: Esteban Fernández

La Revetlla de Sant Joan va transcórrer amb tranquil·litat a la Llagosta. Només cal destacar danys al mobiliari urbà, concretament a una paperera i a un contenidor de piles, i un petit incendi a una zona de matolls al final del carrer de Montserrat Roig.

La Nit de Sant Joan a la nostra localitat va estar marcada per la recuperació de la Flama del Canigó. La colla de diables Les Llagostes de l’Avern van anar fins a Mollet per recollir la Flama i portar-la fins a la Llagosta. Després de recórrer l’avinguda de l’Onze de Setembre i el carrer de l’Estació, la Flama del Canigó va servir per encendre la foguera. Les Llagostes de l’Avern van cremar al diabló, un ninot de paper fet expressament per a aquest fi. Les persones assistents també van tenir l’oportunitat de cremar notes amb les coses dolentes que els hi ha passat durant l’any. En acabar, les Llagostes de l’Avern i Veus de Dona van repartir xocolata. La colla de diables, i aquells que van voler, van anar fins a la plaça de Cinto Pagès per fer un sopar popular.

Pel que fa a les incidències, el dispositiu de prevenció estava format per dues patrulles de la Policia Local i quatre membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta. El dispositiu només va tenir que actuar en dues ocasions per apagar petits focs a una paperera i a un contenidor de piles.

Abans que és posés en marxa aquesta dotació, a les sis de la tarda, va cremar una petita zona de matolls al final del carrer de Montserrat Roig. Fins a la Llagosta es va traslladar una unitat dels Bombers de la Generalitat, que van apagar ràpidament les flames.

Publicitat

Publicitat

Més notícies