Dijous, 20 juny 2024
23.2 C
La Llagosta

Les Llagostes de l’Avern recuperaran la tradició de la Flama del Canigó a la Llagosta

El grup de diables de la Llagosta, amb el suport de l’Ajuntament de la Llagosta i les entitats Veus de Dona i Asociación Rociera Andaluza, portarà per primera vegada després de molts anys la Flama del Canigó a la nostra localitat. Tal i com mana la tradició, la Flama arribarà el dia 23 al vespre, revetlla de Sant Joan, i encendrà les fogueres llagostenques per celebrar el solstici d’estiu.

Així, tres representants de les Llagostes de l’Avern es desplaçaran fins a Mollet per recollir, a les 20 h, la flama que el Centre Excursionista molletà porta cada any des del cim del Canigó. Tot seguit, els membres de la colla tornaran a la Llagosta amb la torxa per encendre les fogueres de les revetlles del municipi i la foguera central, situada al recinte firal. Allà, els diables recitaran versots i cremaran el diabló, un ninot de paper que l’entitat està preparant aquests dies. La intenció, però, és que a partir de l’any vinent el diabló estigui fet pels alumnes de les escoles llagostenques. A més del ninot, la gent que ho vulgui podrà “cremar” els seus desitjos. En acabar, les Llagostes de l’Avern, Veus de Dona i l’Asociación Rociera Andaluza faran una xocolatada per a la canalla.

Per instaurar de nou la tradició de la Flama del Canigó, les Llagostes de l’Avern fan una crida a totes les entitats, veïns i veïnes i institucions a sumar-s’hi.

Publicitat

Publicitat

Més notícies