Diumenge, 19 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

L’Agrupació Sardanista arriba als seus 40 anys d’història

L’Agrupació Sardanista de la Llagosta celebrarà aquest any el seu 40è aniversari. L’entitat es va fundar al desembre de 1975. Una desena de persones es van reunir amb l’objectiu de fomentar la sardana a la nostra població. En menys de dos anys, l’Agrupació superava els 200 socis.

El primer president honorífic va ser Antoni Morral i Lluís Eras va ser el president executiu. La seva primera seu estava en un local d’unes cases ja inexistents de l’actual avinguda de l’Onze de Setembre. Des de fa uns anys, l’Agrupació està a la Fundació Agrària i Cultural, al carrer de Sant Josep, número 27.
Durant tot aquest temps, l’entitat cultural ha organitzat centenars de ballades de sardanes, ha ofert classes per aprendre a ballar, ha promogut la dansa a través de la Ràdio i ha realitzat altres activitats culturals, com ara la recollida de cartes per als Reis Mags o Fer cagar el Tió.

L’entitat ha viscut, com moltes altres, moments bons i situacions de crisi. L’Agrupació ha passat d’organitzar pràcticament una desena de ballades l’any, un aplec i un concert de Nadal a fer només tres ballades i un parell d’activitats aquest any.

La promoció de la sardana s’ha fet durant tot aquest temps amb l’Escola de Sardanes, que funciona una vegada a la setmana, i el programa de ràdio La Veu Sardanista, que va començar en una emissora pirata i des de fa més de 25 anys s’emet els diumenges al matí a Ràdio la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies