Dimecres, 24 abril 2024
7.8 C
La Llagosta

Alberto López reivindica la bona gestió del govern en l’acte de presentació de la candidatura d’ICV-EUiA

Iniciativa per Catalunya 2015-04-24 Presentació candidatura ICV-EUIA 091Verds – Esquerra Unida i Alternativa ha presentat aquest divendres al Centre Cultural la seva candidatura a les eleccions municipals. L’acte, que ha estat presentat pel cap de llista, Alberto López, ha comptat també amb la presència de Joan Coscubiela, diputat al Congrés, i David Companyon, diputat d’ICV-EUiA al parlament de Catalunya.

Durant el seu discurs, Alberto López ha fet un balanç dels 4 anys de govern municipal de la coalició. En la primera part, López ha mostrat les xifres que, segons ha apuntat, avalen la bona gestió del seu govern, com ara les retallades en les despeses derivades de la publicitat, l’enllumenat públic, les festes populars o els càrrecs electes. El candidat també s’ha referit a l’augment de les partides pressupostàries relacionades amb les ajudes a les famílies amb fills en edat escolar i les transferències socials. En aquesta primera part, Alberto López també ha destacat l’estalvi econòmic que la sortida de Vallés Visió va suposar per al Consistori. En la seva segona intervenció, el cap de llista d’ICV-EUiA ha fet referència a les polítiques externes del govern durant aquesta legislatura. Així, López ha recordat el cas GEAFE -antic gestor del Complex Esportiu Municipal El Turó-, la conversió del Casal Infantil en el Nou Casal i l’aturada de l’ARE de Les Planes II.

Per la seva part, el diputat d’ICV-EUiA al parlament de Catalunya, David Companyon, ha parlat de la importància de les esquerres per garantir els drets socials de la ciutadania i ha posat en valor la feina dels alcaldes i alcaldesses ecosocialistes al Vallès i a Catalunya. Companyon també ha criticat la política de Convergència i Unió.

Joan Coscubiela, diputat al Congrés, que també ha intervingut a l’acte, ha centrat el seu discurs en la capacitat de mobilització per defensar els drets socials d’ICV-EUiA i en les fites que s’han assolit durant la crisi i durant el govern del Partit Popular, com ara haver evitat la reforma de la llei de l’avortament o el reconeixement dels drets dels afectats per la hipoteca, lluita que han encapçalat les PAH de Catalunya i l’Estat.

Al final dels parlament, la coalició ha mostrat un vídeo en què es relacionava la força dels castellers amb la força de la candidatura ecosocialista. Tot seguit, tots els membres de la candidatura han pujat dalt de l’escenari i l’acte ha clos amb aplaudiments.

Recordem que la llista d’Iniciativa-Esquerra Unida està encapçalada, a més d’Alberto López, per Virgínia Jiménez, Marta Melgar, Jesús Ríos, Jordi Alonso, Eva Miguel, Meritxell Carbonell, Raúl Suárez, Jose Luis Gutiérrez, Ana Gloria Marco, Sandra Damas, Ana Belén Cazorla, Raúl Pacheco, María Ángeles Martín, Juan Carlos Cerrudo, Ainhoa Lozano i Juan Antonio Cabezudo. Com a suplents estan Ángela Bolivar, Jonatan Mira, Javier Luengo i María Dolores Franco.

Durant la campanya, ICV-EUiA posarà en marxa la iniciativa trobades digitals, en què les persones que ho vulguin podran preguntar als candidats a través d’una plataforma digital. A més, la coalició instal·larà taules informatives a diferents punts del municipi. També se celbraran dos mítings i una xerrada-cafè amb el candidat a l’alcaldia, Alberto López.

Publicitat

Publicitat

Més notícies