Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

Es constitueix el Pla Educatiu d’Entorn a la Llagosta

L’Ajuntament ha posat en marxa el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) a la Llagosta després de la seva constitució avui dijous, al Saló de Plens al matí. El PEE és un instrument que vol donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives del municipi. L’acte de constitució va comptar amb l’alcalde Óscar Sierra; el regidor d’Educació, Fran Ruiz; la regidora de Serveis Socials, Raquel Martínez; la directora dels serveis territorials al Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Educació de la Generalitat, Montserrat Domingo; diferents tècnics municipals i del Departament d’Educació; representants dels centres educatius del municipi; i algunes de les associacions de famílies de l’alumnat.

La constitució del Pla Educatiu d’Entorn permetrà ara la creació d’un document marc pels pròxims quatre anys, amb les necessitats i objectius que cal treballar. La revisió del document serà anual per la comissió constitutiva del PEE. “A la Llagosta fem moltes coses en l’àmbit de l’educació i amb aquest Pla Educatiu d’Entorn ens permetrà posar ordre a tot plegat”, va explicar l’alcalde Óscar Sierra durant l’acte de constitució del PEE, que va destacar també que el pla “ens permetrà millorar l’oferta educativa”.

El Pla Educatiu d’Entorn, adreçat principalment a infants i joves de 0 a 20 anys, té cinc objectius generals amb la millora de les condicions d’escolarització i a l’èxit escolar i educatiu; potenciar l’educació en valors i el compromís cívic dels alumnes en un marc de convivència; potenciar la implicació de les famílies en l’educació dels fills i filles, i la participació en la vida escolar; promoure l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana com a elements de cohesió social; i potenciar estils de vida saludable i fomentar la pràctica regular de l’activitat fisicoesportiva. “Que la Llagosta formi part del PEE és significatiu i crec que és avançar en el camí conjunt que fem les dues administracions per treballar en l’extensió educativa fins als 20 anys, en l’àmbit comunitari”, va dir la directora dels serveis territorials al Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Educació de la Generalitat, Montserrat Domingo, que va afegir: “aquest pla pretén lluitar contra l’abandonament escolar i afavorir l’èxit educatiu dins d’una comunitat. Volem que aquesta comunitat sigui participativa i activa en l’educació conjunta”.

Les persones constituents del Pla Educatiu d’Entorn preveuen fer una nova reunió pròximament per avançar en els objectius i línies d’actuació per la redacció del document marc -que servirà per als pròxims quatre anys-. Tanmateix, es crearan tres comissions per la llengua catalana, els esports i al salut, i el servei comunitari. El PPE de la Llagosta podria ampliar aquestes comissions en cas que fos necessari segons les mateixes peticions del document marc.

El disseny i desenvolupament d’un PEE pretenien induir una nova cultura organitzativa d’aprenentatge en xarxa, basada en els principis de corresponsabilització, participació i implicació de tots els agents educatius, que proveís continuïtat i coherència a les accions dels diferents agents educatius que operen en l’àmbit familiar, de l’educació formal, no formal i informal d’un territori.

Publicitat

Publicitat

Més notícies