Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

La Biblioteca compleix 30 anys amb una tertúlia sobre el seu futur

La Biblioteca de la Llagosta ha celebrat els 30 anys des que es va emplaçar a la primera planta de Can Pelegrí. Per commemorar aquesta efemèride, l’equipament municipal ha celebrat cinc activitats i ahir dijous va tancar el programa amb una tertúlia sobre el futur de la Biblioteca.

Durant l’acte, el director de la Biblioteca, Ángel Fernández, va explicar l’actual model de l’equipament, que es basa en els quatre eixos que recomana la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. “Els quatre eixos són descobrir, aprendre, crear i compartir, tot i que cada biblioteca ho adapta al seu municipi. A la Llagosta els eixos de crear i compartir ho fem des de fa molts anys. Amb tot el que fem, busquem que hi hagi molta més participació de la ciutadania”, va explicar el director de la Biblioteca.

Fernández també va destacar, en xifres, l’ús de l’equipament municipal. D’entre les dades destacades, l’any passat el fons de la Biblioteca va disposar de 28.414 documents, hi ha 4.523 usuaris, es va prestar el 21% del fons de documents, va celebrar 118 activitats i 59 visites escolars, i el cost per habitant és de 19,43 euros per any. “Som una Biblioteca que intentem que sigui un lloc de trobada de persones”, va dir Ángel Fernández.

Posteriorment, es va projectar un vídeo elaborat pel departament de Comunicació de l’Ajuntament, amb diferents opinions d’usuaris sobre el futur model de la Biblioteca. “Fa 30 anys el canvi d’ubicació a Can Pelegrí va ser un gran salt qualitatiu, pel futur hem de valorar com ampliar el seu servei”, va comentar Fran Ruiz, regidor d’Arts i Educació de l’Ajuntament de la Llagosta.

L’acte va acabar amb una tertúlia entre la vintena d’assistents, que van debatre sobre el futur de la Biblioteca.

Publicitat

Publicitat

Més notícies