Dilluns, 17 juny 2024
25.9 C
La Llagosta

Manuel Carrete presenta a l’Alborada el llibre ‘Retratos da emigración galega en Cataluña’

L’historiador Manuel Carrete va presentar divendres a la seu de l’Alborada el seu últim llibre, Retratos da emigración galega en Cataluña. L’escriptor va comptar en l’acte amb la participació de José Luis Salgueiro, president de l’Agrupación Cultural Galega Alborada; Domingo Balboa, president de les entitats gallegues a Catalunya; i Judith Robles, regidora de Cultura de l’Ajuntament de la Llagosta.

Manuel Carrete va fer una xerrada sobre les experiències dels emigrants gallecs que van desplaçar-se fins a Catalunya. La investigació ha estat recollida en un llibre. Prop d’una vuitantena de persones van apropar-se fins a la seu de l’Alborada per escoltar la conferència de Carrete. “Ha estat un èxit perquè ha vingut moltíssima gent. És important que la Xunta de Galícia vegi que en tot allò que fem hi ha molt d’interès”, assenyala José Luis Salgueiro, president de l’Agrupación Cultural Galega Alborada, que recorda que del 28 al 30 de juny l’entitat celebrarà al Parc Popular una nova edició de les festes en honor a Santiago Apòstol.

Durant l’acte, Manuel Carrete també fer una breu xerrada sobre l’escriptora Luísa Villalta, que va ser homenatjada enguany pel Dia das Letras Galegas. Luísa Villata, morta fa deu anys, va ser escriptora, docent i violinista gallega. Va ser una intel·lectual amb diversos camps d’èxit, com ara la poesia, el teatre, la narrativa, l’assaig, la música i una col·laboradora habitual en diaris i revistes. 

En acabar l’acte, va haver-hi un petit refrigeri amb un pica-pica amb productes gallecs.

Publicitat

Publicitat

Més notícies