Dimarts, 16 juliol 2024
23.7 C
La Llagosta

L’actriu Marina Cantos, protagonista del curtmetratge d’èxit internacional Hamelin 77

L’actriu Marina Cantos, de 33 anys i de la Llagosta, és la protagonista del curtmetratge Hamelin 77, que fins aleshores ha guanyat els premis internacionals del ROS Film festival i en la categoria de ciència-ficció del French Riviera Film Festival, de Cannes. A més, el curt ha estat acceptat per projectar-se aquesta setmana durant el prestigiós Festival de Cannes dins el catàleg de curtmetratges professionals.

La llagostenca és la protagonista del curt, que tracta sobre la relació i la comunicació entre els humans i els sistemes d’intel·ligència artificial (IA). Marina Cantos fa el paper de Lara, que és una professora d’escola que és entrevistada per la corporació Nawu per un lloc de feina per guiar els sistemes d’IA. “El curt es va començar a rodar a finals del 2022 i, sincerament, no tenia ni idea d’intel·ligència artificial. Va ser tot un repte el personatge, molt interessant, perquè he hagut de cantar, ballar i actuar. Com a actriu havia de passar un arc molt ampli d’emocions”, assegura Marina Cantos, que fa pocs dies que va arribar de Cannes.

Cantos va formar part de la delegació del curtmetratge que va ser-hi el cap de setmana passat al French Riviera Film Festival, on Hamelin 77 era finalista com a millor curtmetratge de ciència-ficció i, finalment, va guanyar el guardó. “Per a mi ser-hi a Cannes físicament, o que només ja aparegui jo dins el curt, és una gran cosa. Sincerament, no canviarà res, però també és cert que és un reconeixement als moments més complicats i al fet que ja sumo més de deu anys en això de l’actuació. Estic molt contenta”, assenyala Cantos, que assenyala que compagina la seva faceta d’actriu amb la seva professió d’infermera.

Marina Cantos en l’actualitat actua amb l’obra de teatre Lope en femenino -actuant en festivals de renom, com ara el d’Almagro de teatre clàssic- i interpreta el monòleg El Eclipse. El pròxim mes de juny encetarà un tercer projecte de teatre.

Publicitat

Publicitat

Més notícies