Dimarts, 21 maig 2024
15 C
La Llagosta

Torna el DeixaLlibres a les deixalleries

DeixaLlibres, iniciativa que fomenta l’hàbit de la lectura i, alhora, reduir la generació de residus amb l’aprofitament de llibres de segona mà, torna del 23 al 28 d’abril a les 25 deixalleries comarcals fixes i també a la mòbil, instal·lacions que permetran que les persones usuàries s’enduguin llibres usats en bon estat i que dipositin altres exemplars.

L’objectiu principal continua sent conscienciar la població sobre la reducció de residus, però també la reutilització i la importància d’allargar la vida útil de productes com els llibres, que mai caduquen, i per això cal donar-los una segona oportunitat. Cada persona que porti residus a la deixalleria podrà endur-se fins a tres exemplars i un cop els hagi llegit els podrà retornar o quedar-se’ls. Tot de forma gratuïta. 

Des que es va iniciar la campanya DeixaLlibres el 2010, s’han recuperat més de 40.000 exemplars, la majoria dels quals eren novel·les, contes, biografies i literatura infantil. La iniciativa ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 84.000 kg de CO₂, dada que equival a més de 4,2 milions d’arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia. La reutilització dels llibres també ha estalviat el consum d’uns 19 milions de litres d’aigua.

El DeixaLlibres funcionarà del 23 al 28 d’abril en l’horari d’obertura de les deixalleries.

Publicitat

Publicitat

Més notícies