Dimarts, 21 maig 2024
15.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament posa en marxa un Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua per a persones cuidadores no professionals

L’Escola Joan Maragall ha acollit avui dilluns la primera sessió del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) per a persones cuidadores no professionals, que organitza l’Ajuntament de la Llagosta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L’objectiu del grup és evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura, conèixer altres persones cuidadores, evitar la soledat i disminuir l’estrès.

Més d’una quinzena de persones cuidadores de la nostra localitat han participat en la primera sessió. L’activitat ha començat amb la benvinguda de la regidora de Serveis Socials, Raquel Martínez, que ha destacat la tasca que fan les persones cuidadores. “Creiem que és convenient que a les persones cuidadores també se les ha de cuidar. És un suport per a aquests cuidadors i cuidadores, que així veuran que la seva situació és similar a la que passen altres famílies del municipi. A més, les sessions també els pot servir com a alleujament del dia a dia i trobar suport psicològic”, ha explicat la regidora.

El GSAM de la Llagosta consta d’un total de deu sessions, amb una durada d’1 hora i 30 minuts cadascuna, i disposa de l’ajut de dues persones professionals de la psicologia. “Volem que expliqueu què us passa, les vostres sensacions i neguits. No és un grup per fer cap mena de formació”, ha dit un dels psicòlegs, Juan Garcia al grup de persones participants. L’última sessió se celebrarà el 17 de juny.

El grup està adreçat a cuidadors i cuidadores no professionals de persones que es troben en situació de dependència, estigui o no valorada per la Llei 39/2006, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. Els grups són un espai de relació, acompanyament i suport psicològic i emocional. Pel seu plantejament, aquests grups no estan pensants com una activitat de formació.

Publicitat

Publicitat

Més notícies