Dijous, 25 abril 2024
11.9 C
La Llagosta

El bàsquet com a eina d’inclusió per a persones amb diversitat funcional

Fomentar la inclusió, la diversitat i hàbits de vida saludables són alguns dels objectius de la jornada de bàsquet inclusiu que van portar a terme Aspayfacos i l’Associació Esportiva Pompeu Fabra de Cardedeu. La tarda de dissabte, l’esport va permetre a les persones amb diversitat funcional participar de tot un seguit d’activitats relacionades amb el bàsquet.

Les propostes van començar a la plaça de la Masia, amb uns tirs a cistella per anar escalfant l’ambient i un berenar per als participants. L’activitat es va desplaçar fins al CEM El Turó, on es van portar a terme jocs adaptats a cada nivell.

Segons el president de l’Associació Esportiva Pompeu Fabra, Juanpe Barroso, “la intenció és fer comunitat amb persones amb discapacitat. Ens hem adonat que el bàsquet funciona molt millor que qualsevol xerrada a l’hora de treballar la inclusió.”

La presidenta d’Aspayfacos, Rosa Rivera, ha explicat que aquesta activitat forma part de la programació que porten a terme, juntament amb l’Ajuntament, cada dissabte. Rivera ha dit que “les monitores que porten el taller busquen també activitats amb altres entitats” i ha afegit que “els nois i les noies poden conèixer de primera mà activitats com aquesta del bàsquet.”

Publicitat

Publicitat

Més notícies