Dijous, 25 abril 2024
11.9 C
La Llagosta

Afectacions en la circulació de trens per la Llagosta durant gairebé tot el cap de setmana

Adif realitzarà aquest cap de setmana les operacions per a la posada en servei dels nous sistemes de gestió del trànsit i de senyalització i telecomunicacions en l’àmbit de l’Estació de la Llagosta. Les operacions motiven una suspensió de la circulació ferroviària a les línies R2 nord i R11 de Rodalies. Renfe ha establert un pla alternatiu per garantir la mobilitat dels usuaris de les dues línies i de l’R8.

Les operacions, incompatibles amb la circulació ferroviària, es realitzaran entre la mitjanit d’avui divendres i les 7 hores de diumenge i comportaran modificacions en el servei de Rodalies de Catalunya. En el cas concret de l’R2 nord, s’interromprà la circulació ferroviària entre les estacions de Montcada i Reixac i Mollet Sant Fost, realitzant-se transbord alternatiu per carretera entre totes dues estacions, efectuant parada també a La Llagosta.

Amb les actuacions d’aquest cap de setmana, s’aborda la primera fase d’implantació de la nova configuració de l’explotació ferroviària vinculada al desenvolupament de l’Estació intermodal de la Llagosta. En aquesta primera fase, es posa en funcionament el nou enclavament electrònic (dispositiu que gestiona a distància tots els senyals d’un tram ferroviari), que comprèn les dues vies generals de circulació de les línies R2 i R11 de Rodalies.

En una segona fase, es completarà l’actuació amb l’adaptació dels nous equipaments a la futura configuració de vies del centre intermodal de mercaderies. Després del muntatge del nou enclavament i dels elements de camp (circuits de via, senyalització LED o balises del sistema ASFA), es realitzaran proves a l’Estació de la Llagosta i en les seves relacions amb les estacions colaterals de Montcada i Reixac i Mollet-Sant Fost. A més, es completarà la seva integració en el Control de Trànsit Centralitzat de Barcelona. Les actuacions en els sistemes de gestió del trànsit, senyalització i comunicacions en l’àmbit de la Llagosta representen una inversió de 17 milions d’euros dels 107 milions mobilitzats en l’obra de la nova Estació intermodal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies