Dijous, 25 abril 2024
11.9 C
La Llagosta

El Ple aprova l’Ordenança reguladora de l’ús de l’aigua en sequera

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir de forma inicial, durant el ple ordinari de febrer, l’Ordenança reguladora de l’ús de l’aigua en situacions de sequera al municipi de la Llagosta. La proposta, que va comptar amb el suport de tots els grups, recorda que la Llagosta pertany a la unitat 13 Embassament Ter-Llobregat, que es troba en un estat de sequera pluviomètrica extrema i en estat d’emergència 1 per sequera hidrològica. En aquest context, es fa palesa la necessitat d’adoptar amb la màxima urgència una ordenança que garanteixi el subministrament d’aigua a la població de la Llagosta i que prevegi mesures d’estalvi, així com la regulació dels usos d’aquest recurs en situacions de sequera.

El regidor d’Acció Climàtica, Marc Ruiz, va explicar que els veïns estan actuant amb responsabilitat, però “es necessita una ordenança per sancionar a aquelles persones o empreses que no compleixin les restriccions”.

La regidora de LLEC, Eva Miguel, va preguntar en aquest punt si hi haurà refugis climàtics a la Llagosta de cara a l’estiu. L’alcalde, Óscar Sierra, li va respondre que sí. Sierra també va destacar que la Llagosta és dels municipis que menys aigua consumeix. “Hem reduït també el consum al CEM El Turó”, va afegir Sierra.

Durant el ple també es va aprovar, amb les abstencions de LLEC i d’ERC, l’estimació en 881.830,10 euros del cost de gestió i tractament dels residus sòlids urbans aprovada pel Consorci per a la gestió dels residus del Vallès Oriental per a l’exercici 2024.

El Ple també va aprovar inicialment la proposta de l’establiment de l’Ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la inscripció als tallers per a la gent gran organitzats per l’Ajuntament. La regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, va explicar que tots els tallers estaran bonificats.

També van ser aprovats de forma inicial i per unanimitat el Protocol d’actuació davant de les violències sexuals i LGBTI+fòbiques en espais d’oci de la Llagosta, que ha estat elaborat amb el suport de la Diputació, i el Manifest institucional del 8 de març del 2024, Dia internacional de les dones. La regidora d’Igualtat, Judith Robles, va llegir el Manifest i va convidar a tothom a assistir a l’acte central de celebració a la Llagosta del Dia de les dones.

El Ple va aprovar inicialment el Reglament regulador del servei de l’esplai juvenil de cap de setmana de la Llagosta i el contingut i la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Consorci Besòs-Tordera per a la prestació del servei de neteja de clavegueram al municipi de la Llagosta per al període de l’1 de gener del 2024 al 31 de desembre del 2027.

Tots els grups municipals van donar suport a la proposta de creació d’un consorci de la xarxa pedalable del Vallès Oriental.

Abans d’iniciar el ple, es va fer un minut de silenci per la dona assassinada a Olot per la seva parella i per les víctimes de l’incendi de València.

Es pot tornar a veure el ple al canal de YouTube de l’Ajuntament de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies