Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

Avui dimecres se celebra el ple ordinari de febrer

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà avui el ple ordinari del mes de febrer. Durant la sessió, que començarà a les 19.30 hores, està previst aprovar de forma inicial l’Ordenança reguladora de l’ús de l’aigua en situacions de sequera al municipi de la Llagosta. Segons es recorda en la proposta, el municipi de la Llagosta pertany a la unitat 13 Embassament Ter-Llobregat, que es troba en un estat de sequera pluviomètrica extrema i en estat d’emergència 1 per sequera hidrològica. En aquest context, es fa palesa la necessitat d’adoptar amb la màxima urgència una ordenança que garanteixi el subministrament d’aigua a la població de la Llagosta i que prevegi mesures d’estalvi, així com la regulació dels usos d’aquest recurs en situacions de sequera.

Un altre dels punts de l’ordre del dia és l’aprovació de l’estimació en 881.830,10 euros del cost de gestió i tractament dels residus sòlids urbans aprovada pel Consorci per a la gestió dels residus del Vallès Oriental per a l’exercici 2024.

El Ple també aprovarà inicialment la proposta de l’establiment de l’Ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la inscripció als tallers per a la gent gran organitzats per l’Ajuntament.

En l’apartat d’Igualtat, hi ha dos temes. La proposta d’aprovació inicial del Protocol d’actuació davant de les violències sexuals i LGBTI+fòbiques en espais d’oci de la Llagosta, que ha estat elaborat amb el suport de la Diputació, i la proposta d’aprovació del Manifest institucional del 8 de març del 2024, Dia internacional de les dones.

Durant la sessió, també s’aprovarà inicialment el Reglament regulador del servei de l’esplai juvenil de cap de setmana de la Llagosta.

A més, s’aprovarà el contingut i la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Consorci Besòs-Tordera per a la prestació del servei de neteja de clavegueram al municipi de la Llagosta per al període de l’1 de gener del 2024 al 31 de desembre del 2027.

Abans del torn de precs i preguntes, s’aprovarà una moció, que presenten tots els grups municipals, per donar suport a la proposta de creació d’un consorci de la xarxa pedalable del Vallès Oriental.

Es podrà seguir el ple pel canal de YouTube de l’Ajuntament de la Llagosta i per Ràdio La Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies