Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

La celebració del Dia de les dones comença aquesta setmana

La celebració del Dia internacional de les dones a la Llagosta d’aquest any té com a lema A la Llagosta, l’esport també és femení. L’Ajuntament, amb la col·laboració de les entitats, ha preparat una programació àmplia d’activitats. Moltes d’elles serviran per donar més visibilitat a l’esport femení a la nostra localitat. L’acte central tindrà lloc el 7 de març al Centre Cultural, quan es donarà a conèixer el veredicte del Concurs de microrelats.

El Punt lila informatiu visitarà aquesta setmana l’Escola de Secundària Balmes i l’Institut Marina. L’1 de març, s’estrenarà el compte d’Instagram del Departament d’Igualtat de l’Ajuntament (@igualtatlallagosta).

Del 4 al 8 de març, el Goshindo Ikigai Schools oferirà unes classes de tonificació i d’arts marcials. El 4 de març, l’Institut Marina acollirà una sessió de cinefòrum sobre la història de superació de l’esportista Diana Nyad, organitzada pel Centre de Formació d’Adults de la Llagosta, que, el dia 5, muntarà una visita guiada a Barcelona per veure dues exposicions sobre dones.

El Centre de Formació d’Adults oferirà el dia 6 dues sessions més de cinefòrum a l’INS Marina i, el 7 de març, organitzarà una sortida a Barcelona per veure una obra de teatre sobre la història de tres dones que comparteixen l’anhel de llibertat.

El Centre Cultural acollirà el 7 de març, a partir de les 19 hores, l’acte institucional amb la lectura del manifest a càrrec de les esportistes locals Sara Jiménez i Sonia Bocanegra. També es projectarà el vídeo A la Llagosta, l’esport també és femení!, elaborat pel Departament de Comunicació de l’Ajuntament. A més, es farà el lliurament de premis del Concurs de microrelats i un certamen de poesia del Taller d’escriptura creativa de la Biblioteca.

El 8 de març, el Centre de Formació d’Adults organitzarà a Can Pelegrí una xerrada sobre dones creadores i artistes. El mateix dia, Can Pelegrí acollirà una xerrada per a dones sobre nutrició i esport, a càrrec de Takwa Melayes, organitzada per l’associació Attadamon mujer por la integración.

A més, durant tot el dia 8 de març, les dones podran gaudir d’entrada gratuïta al CEM El Turó. Durant tota la jornada la inscripció tindrà un descompte del 100% en la matrícula i del 50% en la mensualitat del mes de març.

També el 8 de març, el Club Esportiu La Llagosta muntarà una jornada de portes obertes de futbol femení al Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert.

El 8 de març, al Centre Cultural, se celebrarà la Nit de les dones amb diferents actes. Les entrades es poden adquirir al preu de 10 euros a la plataforma Entràpolis.

El 9 de març, l’Associació Esportiva Karate-Judo de la Llagosta farà una classe oberta de fitness funcional, mentre que el Club Petanca La Llagosta organitzarà una jornada de portes obertes a les Pistes municipals de petanca.

També el 9 de març es repre­sen­tarà al Centre cultural l’obra de teatre Amor a mort en el marc de la programació estable d’espectacles.

El 10 de març, el Club Vòlei La Llagosta jugarà un partit de voleibol al CEM El Turó, mentre que Som Tribu organitzarà a Can Pelegrí una activitat per dibuixar dones esportistes.

L’11 de març, el FS Unión Llagostense organitzarà al Poliesportiu Antonio García Robledo un partit adreçat a jugadores i a les seves mares.

El Saló de plens acollirà el 12 de març la presentació pública del quart Pla d’Igualtat de la Llagosta. El 13 de març, Parlem Queer, inaugurarà a Can Pelegrí l’exposició fotogràfica Esport i col·lectiu, dones LBT en l’esport. El mateix dia, la Biblio­teca farà un club de lectura.

El 14 de març, a l’INS Marina, es farà un entrenament obert de patinatge artístic, a càrrec del Club Patí la Llagosta, mentre que, el 15 de març, al CEM El Turó, hi haurà entrenaments de portes obertes per a esportistes, a càrrec del FS Unión Llagostense.

El 18 de març, se celebrarà un partit de bàsquet de nenes i mares organitzat pel Club Bàsquet La Llagosta 2017. El 21 de març, tindrà lloc la darre­ra activitat, Contes per la igualtat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies