Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

La posada en marxa dels carregadors de vehicles elèctrics entra a la seva darrera fase

Ja és aprovat inicialment el reglament sobre l’ús del servei municipal de recàrrega elèctrica de vehicles. Així es va fer al ple del mes de gener, on també es va aprovar de forma unànime l’Ordenança fiscal que regularà el preu públic del servei.

La nostra localitat tindrà en funcionament tres espais per poder recarregar els vehicles elèctrics o híbrids. Un està situat a l’aparcament de darrere de l’Ajuntament, un altre al carrer de Mollet al costat del Centre Cultural i el tercer a l’inici del carrer del Progrés, al barri de la Vecasa. Cada un dels llocs disposa de quatre punts de recàrrega.

L’alcalde, Óscar Sierra, va comentar al darrer ple que “els carregadors elèctrics són els que ja estan instal·lats des de fa temps. Teníem la instal·lació, però faltava l’altra part, que no és l’empresa que posa els carregadors, sinó que és Endesa, que havia de fer les connexions i aquestes han trigat moltíssim a fer-les“.

Juntament amb l’aprovació inicial del reglament, també es va aprovar per unanimitat l’Ordenança fiscal per regular el preu públic per l’ús del servei municipal de recàrrega elèctrica de vehicles. El preu públic per a la recàrrega de vehicles elèctrics o híbrids en estacions municipals serà de 0,3421 euros/kWh. Per fomentar l’ús del vehicle elèctric, i amb la finalitat d’afavorir l’increment del parc de vehicles elèctrics de la Llagosta, es fixa un preu reduït de 0,2737 euros/kWh per als veïns i veïnes de la Llagosta que ho sol·licitin i acreditin l’empadronament en el terme municipal i l’alta de l’Impost de circulació a l’Ajuntament de la Llagosta.

La regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, va dir durant la sessió plenària que “els carregadors han de tenir un preu. Fins ara hem tingut un carregador obert i a l’Ajuntament li suposa un cost. Evidentment, hem de potenciar que hi hagi vehicles elèctrics, però les persones que en tinguin han d’assumir les despeses que té l’electricitat”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies