Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

Avui se celebra el primer ple del 2024

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà avui (19.30 h) el ple ordinari del mes de gener. El primer punt destacat que es tractarà en la sessió serà la proposta d’aprovació del document Estudis previs per a l’anella verda de la Llagosta. El text ha estat redactat gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i ha de servir com a marc de referència per a l’endegament d’actuacions encaminades a fer de la Llagosta una ciutat més saludable, millorar el benestar emocional, físic i psicològic de les persones, i els nivells de connectivitat ecològica i social del terme municipal de la nostra localitat amb el seu entorn.

L’Ajuntament es planteja la implantació d’una anella verda a la nostra població amb l’objectiu de millorar la connectivitat paisatgística, ecològica i social en el marc dels objectius de desenvolupament sostenible aprovats en l’Agenda 2030 per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

El Ple també té previst aprovar inicialment l’establiment de l’Ordenança fiscal reguladora del preu públic per l’ús del servei municipal de recàrrega elèctrica de vehicles. El preu públic per a la recàrrega de vehicles elèctrics i/o híbrids en estacions municipals serà de 0,3421 euros/kWh. Per fomentar l’ús del vehicle elèctric, i amb la finalitat d’afavorir l’increment del parc de vehicles elèctrics de la Llagosta, es fixa un preu reduït de 0,2737 euros/kWh per als veïns i veïnes de la Llagosta que ho sol·licitin i acreditin l’empadronament en el terme municipal i l’alta de l’Impost de circulació a l’Ajuntament de la Llagosta.

Un altre dels punts serà l’aprovació inicial del Reglament d’ús del servei municipal de recàrrega elèctrica de vehicles.

Aquesta tarda, també s’aprovarà l’adhesió de l’Ajuntament de la Llagosta a la Red mundial de ciudades amigables con las personas mayores. Aquesta xarxa és una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut que va sorgir el 2010 com a resposta al ràpid envelliment de la població i amb la finalitat de connectar municipis, ciutats i comunitats per tal de crear una visió conjunta de com envellir de forma digna i de qualitat.

Durant la sessió també es debatrà la proposta de resolució d’al·legacions i d’aprovació definitiva de les modificacions de l’Ordenança municipal de promoció i garantia de la convivència ciutadana.

El Ple també aprovarà de forma definitiva la Proposta d’estructura de costos del servei d’abastament d’aigua potable del municipi de la Llagosta. L’Ajuntament de la Llagosta va encarregar a l’empresa PW Advisory & Capital Services (PWACS) l’elaboració d’aquest estudi previ per preparar el contracte de concessió de serveis per a la gestió del servei d’abastament d’aigua potable del nostre municipi.

Un altre dels punts serà l’aprovació de la modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament per a l’exercici 2024.

El ple finalitzarà amb el torn de precs i preguntes i es podrà seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament de la Llagosta i per Ràdio La Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies