Dissabte, 04 maig 2024
14.3 C
La Llagosta

‘Francesca de Barcelona’, la novel·la més prestada el 2023 per la Biblioteca

La novel·la més prestada per la Biblioteca de la Llagosta durant el 2023 va ser Francesca de Barcelona, de Laia Perearnau. La història de la trama està ambientada en el segle XIV a Barcelona i és protagonitzada per una dona que vol ser metge i cirurgiana. “No és una autora massa coneguda, però ha fet molt el boca-orella entre els usuaris de la Biblioteca. Ha estat constantment prestat al llarg del 2023, és una gran sorpresa”, explica el director de la Biblioteca, Ángel Fenández.

El podi entre les novel·les més prestades segueix amb Las madres, de Carmen Mola, i Del color de la leche, de Nell Leyshon. A més, entre els usuaris del Club de lectura de la Biblioteca, la novel·la més sol·licitada va ser 88 teclas, de l’autor local Andrés Hernández.

Pel que fa a la novel·la juvenil, destaca El día que dejó de nevar en Alaska, d’Alice Kellen; Un hijo, d’Alejandro Palomas; i A través de ti, d’Ariadna Godoy. En llibres infantils, el més prestat va ser El monstre de colors, d’Anna Llenas; El castell del terror, de Colin Hawkins; i Ta-taat pollet, de Camilla Reid.

La Biblioteca de la Llagosta també té una extensa col·lecció de còmic manga -d’origen japonès- i el 2023 la saga més prestada va ser Guardianes de la noche, seguida de Bola de Drac i Ataque a los titanes.

Respecte als llibres de coneixements, en adults el més prestat va ser Passos 1: nivell bàsic de català; i d’infants, Pokémon enciclopedia. D’entre les revistes, la més sol·licitada va ser Burda, seguida de Saber vivir i Clara.

A més, la Biblioteca també té contingut audiovisual. En DVD d’adults, la pel·lícula Alcarràs va ser la més prestada; en DVD d’infants, Angry Birds 2; i en CD, el disc Father of all Motherfuckers, de Green day.

Publicitat

Publicitat

Més notícies