Dilluns, 29 abril 2024
13.2 C
La Llagosta

Sara Jiménez i Rubén Lecina, millors esportistes de la Llagosta

Sara Jiménez Vílchez i Rubén Lecina Bautista han estat els millors esportistes absoluts de la Llagosta de la temporada 2022-2023. Els reconeixements s’han lliurat aquesta nit en el decurs de la gala de la cinquena Nit de l’Esport. A l’acte també s’han premiat altres modalitats i s’ha reconegut la trajectòria esportiva i d’altres persones vinculades al món de l’esport local.

La Nit de l’Esport, organitzada per l’Ajuntament, s’ha celebrat aquest dilluns al Centre Cultural davant la presència de membres dels clubs esportius de la nostra localitat i altres esportistes llagostencs i llagostenques que disputen les seves disciplines a altres localitats. A l’acte han assistit l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; el regidor de Planificació esportiva, Antonio García; i la regidora d’Acció Esportiva, Ainara Morales.

Antonio García s’ha encarregat de donar la benvinguda a l’acte i ha volgut “agrair la tasca de totes les persones que formen el teixit esportiu de la Llagosta, no només esportistes, sinó directius, entrenadors i entrenadores, pares i mares que acompanyeu cada dia als vostres fills i filles als entrenaments, als partits i que formen part del dia a dia que és tan complicat”. García ha indicat que “avui és un dia per valorar i agrair i, sobretot, per donar forces per continuar reballant perquè l’esport continuï creixent”.

La millor esportista de la temporada, Sara Jiménez és campiona d’Espanya de powerlifting en la categoria subjúnior de menys de 76 quilos, destaca la primera posició i el rècord d’Espanya total amb un pes de 371 quilos, entre altres. L’esportista de la nostra localitat milita al club STB Strenght de Barcelona. Jiménez s’ha mostrat sorpresa per rebre el premi i ha indicat que sobre el powerlifting “hi ha molts mites sobre l’entrenament de força i convido a tothom a fer aquest esport. És un esport que implica molta força física i mental, com en altres esports i és molt bonic”. Les finalistes han estat la portera de futbol Janet Martínez Escudero i l’atleta Sonia Bocanegra Gil.

Rubén Lecina, millor esportista local absolut, va aconseguir dues medalles d’or a la 12a edició dels Jocs Special Olympics, celebrats al mes de març a Granollers. Aquesta era la tercera vegada que Lecina participava en aquests Jocs. Lecina ha dit que “estic molt feliç per rebre el premi” i ha agraït a tothom el seu suport. En aquest cas només hi ha hagut un finalista, l’atleta Albert Caballero Recio.

Altres premis

En la categoria promesa femenina, la guanyadora ha estat la patinadora Paula Roman,del CPA Ripollet i integrant de la selecció espanyola de patinatge artístic, amb qui es va proclamar subcampiona d’Europa juvenil. Les finalistes han estat l’atleta Iris Gracia Bocanegra i la judoka Helena López Reyes.

En promesa masculí, el guanyador ha estat Alejandro Muñoz Rodríguez, atleta del CA Mollet, que ha assolit el Campionat d’Espanya sots-16 a l’aire lliure, el sotcampinat d’Espanya en pista coberta i el Campionat d’Espanya amb la selecció catalana, entre d’altres. Li han acompanyat com a nominats, el porter de futbol sala Alberto Núñez Gutiérrez i el jugador de futbol sala Pau Ramos Ferrer.

Els premiats com a millors equips han estat el CER Mediterrània en categoria femenina i l’Handbol Club Vallag en masculina. El CER Mediterrània ha guanyat diverses competicions de gimnàstica artística, destacant el Trofeu Roser de Maig, el Portablava, la Cirera i el de la Unió de Montcada. El Vallag per la seva part va aconseguir la temporada passada l’ascens a Segona Catalana. Les finalistes femenines han estat el conjunt A del Pàdel Club la Llagosta i els masculins l’aleví del Fútbol Sala Unión Llagostense i Goshindo Ikigai Schools.

Reconeixements

La Nit de l’Esport ha reconegut diversos esportistes pels seus mèrits en el foment de l’esport, concretament a Estefanía Jémez, per la seva vinculació al futbol sala femení; a Javier Iglesias, vinculat a l’handbol; i a José Cerezo per tota una vida dedicada al CE La Llagosta. També s’ha reconegut a Joan Roselló i a David Aumedes per la seva trajectòria en l’esport adaptat. Un altre reconeixement ha estat per Inmaculada Rubio, com a dona en tasques directives al CD La Concordia.

L’alcalde de la Llagosta ha estat l’encarregat de tancar l’acte abans de la fotografia final amb els guardonats i els finalistes a l’escenari del Centre Cultural. Sierra ha dit que “l’Ajuntament té un objectiu, que la gent de la Llagosta i sobretot els nens i les nenes, puguin fer esport i que tinguin un estil de vida saludable i totes les persones que esteu aquí ho heu aconseguit amb escreix”. L’alcalde ha explicat les millores que farà l’Ajuntament per afavorir més la pràctica de l’esport a la nostra localitat i ha dit als presents “que aquest és un poble millor gràcies al temps i a la dedicació que molts i moltes de vosaltres li dediqueu a l’esport d’una forma altruista”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies