Diumenge, 28 abril 2024
15.9 C
La Llagosta

El Ple aprova el pressupost de l’Ajuntament per al 2024

L’Ajuntament de la Llagosta comptarà l’any 2024 amb un pressupost de 13.459.380 d’euros. Així ho va aprovar ahir el Ple amb els vots a favor del PSC, LLEC i PP i l’abstenció d’ERC.

“Un dels objectius principals d’aquest pressupost d’inici del nou mandat és treballar per preparar tots els projectes i planificar tot el que es desenvoluparà al llarg dels pròxims anys d’acord amb el compromís adquirit amb la ciutadania”, segons va explicar la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez.

“La situació econòmica és complexa i afecta de manera greu a la ciutadania i, especialment, a les famílies més vulnerables. Per aquesta raó també es mantenen les partides destinades a tot allò relacionat amb els serveis socials”, va dir Jiménez.

Al capítol d’inversions es destinen 728.000 euros. En aquest apartat, es continuarà amb actuacions en matèria d’energies renovables, amb la incorporació de sistemes de generació d’energia verda, entre d’altres, mantenint l’aposta municipal per la lluita contra el canvi climàtic. També, s’han previst millores de l’enllumenat i del clavegueram; plantació d’arbres; continuar amb les millores als equipaments municipals; més actuacions per tenir refugis climàtics amb ombres als patis dels col·legis i parcs; renovació de vehicles tradicionals per elèctrics i un vehicle per a Protecció Civil, i pis per tanteig per a tractaments de persones del nostre municipi amb temes de salut mental.

També hi haurà actuacions de millora en equipaments esportius i escolars; millores a la via pública i mobiliari urbà; i inversions en material que ajudarà a reduir la despesa corrent del pressupost. Una de les actuacions més importants és la partida per a l’ende­rroc de certes construccions que hi ha al Col·legi Sagrada Família per preparar les millores que s’han de fer en aquest centre educatiu.

El portaveu del grup municipal del PSC, Marc Ruiz, va dir que “aquests són uns pressupostos rigorosos, ajustats i reals per avançar per millorar la vida de tothom”.

La portaveu de LLEC, Eva Miguel, va explicar que l’equip de govern havia acceptat les seves propostes per incloure-les en el pressupost. “És la línia en la qual hem de continuar treballant”, va dir.

La regidora d’ERC, Cristina Segura, va criticar la gestió dolenta del CEM El Turó i va assegurar que encara espera una reunió amb l’equip de govern per explicar-los la seva alternativa a la situació actual. També va criticar la pujada del rebut de les escombraries i va demanar més campanyes de conscienciació.

L’edil del PP, Jorge Sabanza, va assegurar que votaria a favor del punt perquè s’havien acceptat les seves propostes.

El pressupost de la societat mercantil Gestió Municipal del Sòl i Patrimoni per al 2024 comptarà amb uns ingressos d’1.061.935,69 d’euros i unes despeses totals d’1.061.398,28 d’euros.

L’alcalde, Óscar Sierra, va tancar el debat del punt referent al pressupost municipal destacant que també es continua apostant per la lluita contra el canvi climàtic i va avançar que “la Llagosta tindrà l’any que ve contenidors intel·ligents de recollida d’escombraries, un model d’èxit”.

Durant el ple es va aprovar per unanimitat de forma inicial el Pla d’Igualtat de Gènere de la Llagosta 2024-2027. És un instrument que permet ordenar i donar una perspectiva estratègica a les polítiques transversals per a la igualtat de gènere a la Llagosta durant els propers quatre anys. “El document té un pla d’acció amb sis línies”, va detallar la regidora d’Igualtat, Judith Robles.

També es van acordar per unanimitat la proposta de resolució d’al·legacions i aprovació definitiva del Pla Local de Salut de la Llagosta 2022-2025 i el padró d’habitants del municipi de la Llagosta, referit a 1 de gener de 2023, que era de 13.169 habitants.

El ple va finalitzar amb l’habitual torn de precs i preguntes. La sessió es pot tornar a veure pel canal de YouTube de l’Ajuntament de la Llagosta (https://www.youtube.com/watch?v=vJTCw6cWxGk).

Publicitat

Publicitat

Més notícies