Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

La Llagosta commemora el Dia per eliminar les violències masclistes

L’Ajuntament de la Llagosta ha portat a terme aquest matí a Can Pelegrí un acte per commemorar el Dia internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes, que se celebra aquest 25 de novembre. Una representant de l’associació local Som Tribu, Aymara Castellanos, ha estat l’encarregada de llegir el manifest institucional.

“La Llagosta diu prou a les violències masclistes en tots els seus àmbits i des de l’Ajuntament no tolerem cap forma de masclisme. Des de l’any 2003 i fins l’octubre del 2023, 1.234 dones han estat assassinades per la seva parella o exparella. D’aquestes, 50 han estat en aquest any, segons el Ministeri d’Igualtat del Govern Espanyol”, s’explica en un fragment del manifest.

“Fa 15 anys la Llagosta va incorporar el Centre d’Atenció i Recursos per a la Dona, un servei de caràcter no urgent per atendre a les dones que ho necessitin, que estiguin en situació de violència o no. Aquest es un centre d’informació per a qualsevol dona de la Llagosta, on se l’escoltarà i ajudarà en els seus processos. En els darrers anys, s’ha millorat aquest servei amb l’incrementat de les hores d’atenció psicològica individual, les hores d’orientació i assessorament jurídic, i ha incorporat també la figura de la coordinadora del servei així com el servei de primera acollida”, es destaca també en el text aprovat pel Ple de l’Ajuntament de la Llagosta i llegit avui per Castellanos.

“La violència masclista no és un fet casual, és estructural, i encara que avui és el Dia internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes aquesta és una lluita contínua, no volem que cap dona del nostre municipi hagi de viure aquesta situació”, conclou el manifest.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; la regidora d’Igualtat, Judith Robles, i altres regidores de l’Ajuntament llagostenc han assistit a l’acte, durant el qual s’ha fet també la inauguració del mural resultat del taller en relació a les cures a càrrec de l’artista Marta Bellheví, que va tenir lloc els dies 9 i 23 de novembre a la Llagosta i en el qual van participar una quinzena de dones. Al mural, situat a la planta baixa de Can Pelegrí, es pot llegir Trencar les creences que ens limiten per créixer lliures.

La regidora d’Igualtat ha presentat l’acte i ha destacat que “la Llagosta és un poble feminista que està en contra de tot tipus de violències masclistes”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies