Diumenge, 03 desembre 2023
8.7 C
La Llagosta

El càncer de mama, el tema de la primera activitat de La Llagosta Contra el Càncer

La recentment creada Associació La Llagosta Contra el Càncer ha organitzat aquest vespre la seva primera activitat. L’acte ha consistit en una xerrada sobre el càncer de mama que s’ha desenvolupat a la seu d’ERC, al passeig de l’Alcalde José Luis López.

La xerrada ha anat a càrrec de la doctora Ariadna Cáceres, la psicòloga Inmaculada Santana i la veïna de la Llagosta, Rosa Morente. L’ Associació La Llagosta Contra el Càncer ha volgut iniciar el seu camí tractant el càncer de mama, ja que la lluita contra aquesta malaltia va ser la que va inspirar la seva promotora, Gloria González, a crear l’entitat.

La doctora Cáceres ha donat unes primeres nocions sobre què és el càncer de mama, els factors de risc, la seva detecció i, sobretot, la seva prevenció. Cáceres ha insistit en la importància de fer-se sovint autoexploracions mamàries i portar un estil de vida saludable

Inmaculada Santana ha volgut destacar la importància del suport familiar i social quan a una dona li detecten càncer de mama. Així mateix, ha indicat que cal afrontar la malaltia amb valentia.

Rosa Morente, per la seva part, ha explicat la seva experiència i com ha estat el seu procés davant el càncer. Morente va patir càncer d’ovaris i avui ha comentat la importància d’afrontar-ho al costat de la família. També ha volgut destacar que cal respectar en tot moment la decisió de la persona malalta i que aquesta se senti acompanyada. El seu missatge final va ser recordar que la paraula càncer no és sinònim de mort i que cada vegada hi ha més avenços per superar la malaltia.

La presidenta de l’associació, Gloria González, s’ha mostrat contenta amb aquesta primera activitat, destacant que “han vingut bastants dones que no estan a l’entitat, i això és important”. González ha agraït a ERC el seu oferiment per poder organitzar una xerrada sobre el càncer de mama a la seva seu. La regidora republicana Cristina Segura ha donat la benvinguda a l’acte i ha destacat la importància de parlar d’aquest tema que afecta les dones i ha recordat que la seva seu està oberta a la ciutadania. L’acte ha comptat també amb la col·laboració de Parlem Queer!.

Publicitat

Publicitat

Més notícies