Diumenge, 03 desembre 2023
8.7 C
La Llagosta

Les donacions de sang baixen a la Llagosta després d’anys de creixement

L’any 2023 s’han aconseguit a la nostra localitat 450 donacions de sang durant les sis campanyes realitzades pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya. La xifra és menor a la del 2022, quan es va arribar a les 461 i trenca la tendència a l’alça dels darrers anys.

A la nostra localitat portem més de deu anys creixent en el nombre de donacions de sang, només aturada el 2020 per la pandèmia, però que amb només tres captacions s’hi va arribar a les 333. Excepte en aquella ocasió, des del 2019 se superen les 400 donacions anuals a la Llagosta.

Pel que fa a la donació de plasma, aquest any s’ha experimentat un important creixement respecte a 2022, passant de les 37 a les 75. El nombre de nous donants s’ha mantingut en els 36 i els donants de medul·la òssia també es manté estable i s’han registrat onze donants.

Dades de la darrera captació

La captació d’ahir dimarts va ser una de les més baixa d’aquest any, amb 64 donacions. Tot i això, es van registrar 13 donants que no van poder fer-ho per diversos motius, la xifra més alta del 2023. Ahir es van aconseguir tretze donacions de plasma i cinc persones van donar sang per primera vegada.

La visita que més donacions ha assolit en aquest 2023 va ser la del setembre, abans de Festa Major, amb 95 persones. La que va registrar un major nombre de donants va ser la del gener, amb vuit. El nombre més gran de donacions de plasma va ser la del maig, amb 12 i la de donacions de medul·la òssia, al maig i al juliol, amb quatre cadascuna.

El Banc de Sang, l’Ajuntament i les persones voluntàries del grup de donants de sang de la Llagosta ja està treballant en el calendari de captacions de l’any vinent. La primera serà al gener, concretament el dimarts dia 9.

Publicitat

Publicitat

Més notícies