Dissabte, 27 abril 2024
16.2 C
La Llagosta

Increment de l’atur a la nostra localitat al mes d’octubre

L’atur a la Llagosta va créixer al mes d’octubre en quatre persones. Segons les dades de l’Observatori-Centre d’Estudis del Vallès Oriental, la taxa d’atur a l’octubre s’ha situat en l’11,79%, amb 728 llagostencs i llagostenques sense feina.

Al Vallès Oriental les dades de l’atur han estat força desiguals, amb localitats que ha registrat descensos, com Mollet del Vallès, Granollers o Lliçà d’Amunt i altres, la gran majoria, on s’ha incrementat, destacant Montornès (26), les Franqueses del Vallès (21) o Montmeló (12). En total, a la comarca s’han registrat 61 persones més desocupades i la taxa d’atur puja fins al 10,12%.

A la Llagosta, per edats, el grup de 25 a 29 anys s’ha incrementat en nou persones, les mateixes que han baixat en el grup de 50 a 54 anys. Els menors de 20 anys han baixat en set i un, els de 30 a 34 anys. La resta de grups, tots han experimentat una pujada. La franja d’edat que més persones aturades registra és la de 55 a 59, amb 134 veïns i veïnes de la Llagosta.

Per durada en situació d’atur, les persones que porten fins a tres mesos sense feina ha crescut en dinou. Ho ha fet en vuit el col·lectiu que fa entre 21 i 24 mesos que està a l’atur. A la banda contrària, ha baixat en dotze persones el grup que fa entre tres i sis mesos que estan desocupats. Les franges de les persones que porten de 6 a 9 mesos aturades i de 18 a 21 mesos, ha baixat en vuit cadascuna.

Per nivell de formació, el registre d’aturats i aturades més important s’ha donat en els que tenen educació general o ESO, que s’ha incrementat en onze persones. La resta han variat entre una i tres persones, tant a l’alça com a la baixa.

Per sectors econòmics destaca el creixement en tretze persones en el sector serveis. La construcció i l’agricultura es mantenen estables, el col·lectiu sense ocupació anterior baixa en vuit i el de la indústria ho fa en una.

Publicitat

Publicitat

Més notícies