Dijous, 02 maig 2024
18.6 C
La Llagosta

L’itinerari Recuperem l’arbreda! ha comptat amb més de 40 assistents

Una quarantena de persones han participat avui a l’itinerari ambiental que s’ha fet per l’arbreda de l’Alomar de la nostra localitat. L’activitat es presentava sota el nom de Salvem l’arbreda i ha estat organitzada per l’Ajuntament de la Llagosta amb la col·laboració del grup La Llagosta Verda.

Les persones participants s’han trobat a la porta del Cementiri Municipal, moltes d’elles han fet el trajecte caminant des de la plaça d’Antoni Baqué. Abans d’iniciar el recorregut, el regidor d’Acció Climàtica, Marc Ruiz, i membres de La Llagosta Verda han donat la benvinguda als assistents i han agraït el seu interès per l’arbreda de l’Alomar.

El nombre de participants ha fet que l’activitat es dividís en dos grups. Mentre un grup feia l’itinerari, l’altre participava en els tallers que han portat des del Consorci Besòs-Tordera i la Fundació Rivus i que han dirigit membres d’Aprèn Serveis Mediambientals.

Membres de La Llagosta Verda s’han encarregat de fer el recorregut guiat. Durant la passejada han explicat el valor ecològic i social de l’arbreda. A més de comentar quina és la fauna i la flora de l’espai, han donat nocions de quin és el passat i el present de l’Alomar i quins són els projectes de futur per protegir-lo i fer-lo accessible.

A l’arbreda i el seu entorn podem trobar espècies d’aus com el bernat pescaire, el blauet, aligots o mallerengues. També n’hi ha mamífers com guineus, teixons o porcs senglars. La vegetació és cada vegada més variada i als plàtans i pollancres plantats a la zona, s’hi van sumant alzines, arboç, xiprers o roures.

L’Ajuntament de la Llagosta ha executat diverses actuacions a l’arbreda. Les dues principals han estat tallar els camins per evitar el pas de vehicles i així acabar amb els grans abocaments i l’altra la neteja de les runes i altres materials que hi havia a la zona. El regidor d’Acció Climàtica, Marc Ruiz, ha dit que primer “s’ha fet un sobreesforç per aturar el gran problema que teníem de les deixalles que s’anaven acumulant de gent que no respectava aquest entorn”.

El Consistori treballa en altres projectes per recuperar l’Alomar i fer-ho més accessible a la ciutadania, alhora que preservar el seu caràcter mediambiental. Ruiz ha destacat que  jornades comla d’avui “són molt importants per apropar aquesta zona a la ciutadania i conscienciar de tot l’espai que tenim, que al final és de tots i totes i l’hem de mantenir, l’hem de cuidar i l’hem de posar en valor”.

Avui, entre les activitats realitzades, s’ha fet una petita recollida de petites deixalles que ha aconseguit omplir més de tres saques de residus. La neteja s’ha fet en acabar els tallers preparats. Les persones participants han pogut veure rèpliques d’alguns dels animals que hi ha al riu Besòs, les han pogut dibuixar i han fet caixes-niu.

Un dels membres de La Llagosta Verda, Xavier Sans, considera que l’arbreda “té una doble importància. En primer lloc, és un punt d’esbarjo i de contacte amb la natura per la ciutadania de la Llagosta, que fa molta falta, i, per altra banda, té un interès des del punt de vista ecològic, biològic com un punt de biodiversitat rica i de lluita contra el canvi climàtic”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies