Diumenge, 03 desembre 2023
8.7 C
La Llagosta

Aprovades les modificacions de les ordenances fiscals

L’Ajuntament va aprovar ahir de forma inicial les modificacions de les ordenances fiscals per a l’any 2024 durant el ple ordinari d’octubre. La proposta va comptar amb els vots a favor del PSC i del PP i amb les abstencions de LLEC i ERC.

Pel que fa a l’Impost de Béns Immobles, es revisa el tipus corresponent als béns urbans al 0,925, la qual cosa suposa un increment del 4,64% respecte al tipus aplicat durant l’exercici 2023, i la dels béns de naturalesa rústica al 0,90, amb un increment del 8,50%, tenint present que aquest darrer percentatge no s’havia modificat des del 2017.

La taxa per al tractament, recollida i eliminació de residus, s’incrementa un 16%, malgrat que la previsió d’increment dels costos per a l’exercici 2024 és molt superior. Aquest camí és necessari per apropar-nos a la recaptació necessària per a la cobertura total dels costos, segons explica l’equip de govern. Amb l’entrada en vigor de la Llei 7/2022 que obliga a que el servei no sigui deficitari, l’equip de govern no vol que el 2025 hi hagi un increment del 50%. Per tant creu que és millor aplicar aquests increments progressius.

“Portem anys ingressant per sota de la quantitat que paguem en aquest servei. Hem anat fent increments i aquest any també hem de continuar en aquesta línia”, va dir la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez.

En el cas de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica, se suprimeix l’article referent a la bonificació potestativa a favor dels titulars de vehicles que tinguin una antiguitat superior a 25 anys. L’Ajuntament vol donar suport a les ajudes més enfocades en millores mediambientals, motivant la reducció de vehicles més contaminants.

A l’Ordenança fiscal reguladora del Preu públic per a la prestació dels serveis del CEM El Turó, s’incrementen un 4% la majoria de les tarifes amb l’objectiu de reduir el dèficit entre la recaptació per les tarifes dels usuaris i els costos del servei.

La portaveu de LLEC, Eva Miguel, va dir que “falten campanyes de conscienciació sobre el reciclatge”. Miguel va demanar a l’equip de govern “que redueixi despeses innecessàries”.

La regidora d’ERC, Cristina Segura, va assegurar que si durant els anys anteriors “les coses s’haguessin fet d’una altra manera, no s’haurien hagut de fer aquests increments”.

El regidor del PP, Jorge Sabanza, va demanar que s’expliqui a la ciutadania “als mitjans de comunicació municipals perquè es fan aquests augments”.

L’alcalde, Óscar Sierra, va avançar que durant el mes de novembre es farà una campanya sobre el reciclatge de residus. Sierra va destacar que la Llagosta és dels municipis que menys apuja l’IBI i que, de moment, no es tocarà el rebut de l’aigua.

El Ple va aprovar definitivament el pla de viabilitat previ a la tramitació del contracte de concessió d’obres per a la reforma i posterior explotació del Mercat Municipal de la Llagosta amb el vot a favor del PSC i PP i en contra de LLEC i d’ERC, que no veuen clara la proposta.

L’alcalde va explicar que dimarts es van reunir amb els paradistes del Mercat Municipal i que l’objectiu és fer una reforma integral de l’equipament.

Durant la sessió també es va aprovar per unanimitat la proposta per tal que José Manuel Blázquez Giménez sigui nomenat Jutge de pau titular de la Llagosta per als propers quatre anys.

A més, es va aprovar el manifest institucional del 25 de novembre, Dia internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes 2023, que va llegir la regidora d’Igualtat, Judith Robles.

El Ple també va aprovar inicialment l’estructura de costos del servei d’abastament d’aigua potable del municipi de la Llagosta. Es tracta d’un tràmit previ a la preparació del contracte de concessió del servei. En aquest punt, LLEC es va abstenir.

Per unanimitat es va aprovar el contingut i la signatura de la pròrroga del conveni per a la gestió i la prestació del servei d’ajuda a domicili entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament per als anys 2024 i 2025, i la revisió de les tarifes per a l’any 2023 corresponents als serveis funeraris que es presten al municipi de la Llagosta amb un increment d’un 5,30%.

La sessió es pot veure al canal de YouTube de l’Ajuntament (https://www.youtube.com/watch?v=RJQY3CrcrZ0) i escoltar al canal d’Ivoox de Ràdio La Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies