Dimarts, 07 maig 2024
18.9 C
La Llagosta

Programa d’atenció a persones grans en situació de soledat

L’Ajuntament de la Llagosta s’ha adherit al programa NEXES de la Diputació de Barcelona d’atenció per a persones grans en situació de soledat, que lidera el Consell Comarcal del Vallès Oriental. És un programa per conèixer i acompanyar persones grans que se senten soles o aïllades, per mitjà d’una atenció individualitzada i de la implicació de serveis municipals i comunitaris, entitats, comerços i veïnat.

Els objectius són: identificar situacions de soledat entre les persones grans i conèixer
l’entorn de relacions i les necessitats socials que tenen; facilitar que les persones grans
participin en activitats del municipi per ajudar-les a ampliar les relacions amb un impacte positiu en la vida quotidiana; identificar i implicar serveis, equipaments, entitats i comerços per detectar situacions de soledat i per ampliar les xarxes relacionals i l’acompanyament a les persones grans; i corresponsabilitzar el conjunt de la població en relació amb la importància de tenir comunitats cohesionades, en les quals ningú estigui sol/a si no ho desitja.

El programa preveu visites de professionals de l’àmbit social al domicili de la persona
gran per conèixer el seu context i per valorar la necessitat de participar en el programa i el seu interès. També, suport personalitzat per facilitar la participació en activitats de la comunitat i la vinculació amb l’entorn, i també l’acompanyament de voluntariat. A més, activitats organitzades pel programa NEXES específiques per a cada municipi, segons els interessos de les persones visitades. I seguiment professional de les persones incloses en el programa per valorar-ne l’evolució i per ajustar la resposta a les necessitats, de manera coordinada amb els serveis socials municipals.

Si coneixeu alguna persona gran que se senti sola, podeu trucar al telèfon de l’Ajuntament (93 560 39 11) i demanar per l’àrea de Serveis Socials.

Publicitat

Publicitat

Més notícies