Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

Increment de l’atur a la Llagosta durant el mes de setembre

L’atur a la Llagosta va créixer al mes de setembre en sis persones. El nostre municipi no ha seguit la tendència generalitzada a la baixa i continua amb lleugers increments. A final del mes passat, hi havia a la nostra localitat 724 veïns i veïnes registrats a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG).

La taxa d’atur a la Llagosta s’ha situat en l’11,72%, una mica superior a la taxa d’inici d’any que estava a l’11,55% i inferior a la d’ara fa un any, quan era del 12,24%, amb 756 persones sense feina.

Durant el mes de setembre, les dones han tornat a patir el creixement de l’atur. En total, s’han registrat dotze dones més sense feina, davant la baixada de sis homes. La diferència entre l’atur masculí i femení s’incrementa, amb 456 dones aturades i 268 homes.

Per edats, el comportament ha estat força desigual. La franja que ha experimentat una major davallada ha estat la de 25 a 29 anys, amb sis persones menys i la que ha pujat més és la de 20 a 24, amb cinc persones aturades més. El grup més nombrós és el de 55 a 59 anys, amb 131 persones sense feina.

Per durada en situació d’atur, ens trobem amb el col·lectiu que porta entre tres i sis mesos desocupats, que ha baixat en deu persones i el de nou a dotze mesos, que ho ha fet en nou. A l’altre extrem, hi ha les persones que fa entre dotze i quinze mesos que busquen feina, que en són set més.

Per estudis, els grups que han baixat són els que tenen algun tipus d’estudis universitaris, que han baixat en nou persones. El grup amb EGB o ESO han pujat en tretze.

Per sectors econòmics, només el de la construcció ha baixat, ho ha fet en quatre persones. La indústria ha pujat en tres i el col·lectiu sense ocupació anterior s’ha incrementat en deu.

A la nostra comarca, el descens de l’atur ha estat notable, amb 366 persones menys desocupades. A final de setembre hi havia 19.303 vallesans i vallesanes inscrits a l’OTG i la taxa d’atur ha baixat fins al 10,09%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies